Short-cuts til mine sider:

1. jun. 2011

DIY med gardinringe #2

Denne DIY har simpelthen INGEN grænser for brug - måske kun lige fantasiens!

Hæklede multi-ringe!

Jeg har lavet et (hvis jeg selv skal sige det og i al beskedenhed) GENIALT design udfra gardinringe! De - af MOI - såkaldte 'Multi-ringe'!
De er SÅ fantastiske fordi de er supernemme at hækle, man kan lave dem i et utal af farver og - som jeg skrev før - så er der nærmest ingen grænser for brugen af dem!

Opskrift:

Du skal bruge:

 • det ønskede antal gardinringe til dit projekt
 • de ønskede farver bomuldsgarn
 • hæklenål der passer til garnet
 • 'fyld'
 • stoppenål
 • saks
 • godt humør!
Ringen:
Hækl en tæt omgang fastmasker om ringen og slut omgangen af med 1 kædemaske.
Næste omgang er også fastmasker, slut igen af med 1 kædemaske, bryd garnet og hæft ender.

"Dråben":
Hækl en kugle efter Puks fantastiske opskrift, som du finder HÉR! (Den er bare SÅ go', skønne Puk - endnu engang tak for den!!)
I stedet for at slutte af og hæfte ende fortsættes med 3 luftmasker efterfulgt af 1 fastmaske i 2. luftmaske fra nålen og endnu en fastmaske i næste maske.
Lav en kædemaske i toppen af kuglen og hæft enden op langs toppen af 'dråben' - garnet brydes et stykke fra 'dråben' så det sidste garn kan bruges til at fæstne 'dråben' til ringen!


Jeg har naturligvis gjort mig forskellige tanker om hvad jeg ville bruge ringene til, og hér er et par skitser af mine tanker. Jeg véd dog ikke helt hvad jeg bruger de ringe til jeg har lavet, så I får tegninger og tanker nu, og så må fotos af mit egentlige projekt komme senere!


Hæklet snor af 2 rækker fastmasker (med påsyet elastik i siderne) hvorpå de regnbuefarvede multi-ringe er sat: Man kunne evt. tilføje nogle bjælder så der er dejligt meget larm når lillefisen skal sove! ;-)

Hvis man er til pang og farver kan dette regnbuefarvede ophæng af multiringe da sagtens få en pryds-plads i et hjørne af dagligstuen, og ellers er den fin på både børne- og teenageværelser! Igen hæklet snor med multiringene sat fast - måske med hæklede kugler i matchende nuancer?!! Eller nogle bjælder, så man rigtig kan glædes over larmen! ;-)

Hér er det også kun temperamentet der bestemmer om uroen med de regnbuefarvede multi-ringe skal hænge over juniors pusleplads, kravlegård eller træmmeseng, eller om den måske skal hænge over yndlingspladsen i hjørnesofaen!
Ringen til uroen kan laves ved at man hækler tætte fastmasker rundt om en metalring fra en gammel lampeskærm, og snorene er igen 1 eller 2 rækker fastmasker.
Jeg kan selv godt lide at hænge dem med fast interval mellem multi-ringene - altså sådan længde-mæssigt - men det er også helt op til dig, som jo er designer af DIN helt egen multi-rings-dims!

Happy Hækling!! :-)

18 kommentarer:

 1. Hvor er du da produkti Jane:-)

  Hav en fortsat dejlig aften..

  Knus Berit

  SvarSlet
 2. FED IDE!!!!
  Kæmpe meget ros til dig!!!!

  SvarSlet
 3. jeg kan kun sige, du er ikke mindre end genial:)

  SvarSlet
 4. Hvor er de skønne. Jeg kan ikke hækle men har alligevel gardinringe liggende fordi jeg drømmer om at lave knapper af dem.

  Dejlig miniferie til jer.

  SvarSlet
 5. Top fedt! De er virkelig lækre, Jane. Jeg er vildt imponeret.

  SvarSlet
 6. De er blevet super fine :) Specielt ideen med at bruge dem til barnevognen er jeg ret vild med!

  SvarSlet
 7. De er Så flotte og et skønt farvevalg. Så godt udfordringen og du kom først.... jeg har tænkt det samme blot med de små sommerfugle. Mangler at finde ringene, en væsentlig detalje

  SvarSlet
 8. De er bare alt for skønne! - Det er så fedt med den udfordring - Det er simpelthen så spændende at se hvad forskellige mennesker får ud af den samme ting. Jeg var også klar på den, men som Helle-Jescika skriver, så skal man lige finde ringene først:-)

  SvarSlet
 9. These are so clever! I love the pastel rainbow. #3 is my favorite. Thanks.

  SvarSlet
 10. Megasejt, Jane! Godt fundet på :-)

  SvarSlet
 11. Flot meget sød ide, i søde baby regnbue farver, bordskåneren er også godt fundet på. Fantastiske ideer, tak fordi du inspirerer. :-O

  SvarSlet
 12. Og igen...! Hvor er de bare fine :)

  SvarSlet
 13. Kan kun sige at du jo er en helt "ringenes herre", eller hvad det nu hedder i hunkøn!!

  SvarSlet
 14. Nøj, for dælen, hvor er I bare skønne ... har helt ondt i kinderne af at smile over alle de søde kommentarer!! Tror der er mere i gardinringe-godteposen, men nu må jeg vist hellere få mit æble-projekt færdigt først! ;-)

  Ha' en SKØN "flywdaw", Blogland!

  KRAAAAAAAAAAAAAM!!

  SvarSlet
 15. Jamen hvor er det bare fantastisk. Super god ide Jane :-)

  Kh Mette

  SvarSlet
 16. What a fabulous idea, thankyou for sharing,, I think these would lovely as a Christmas deco also :))

  SvarSlet

Tusind tak fordi du har tid og lyst til at lægge en kommentar! Det er bare SÅ dejligt med feedback!! :-)
Ha' en rigtig fantastisk dag!

Related Posts with Thumbnails