Short-cuts til mine sider:

28. mar. 2011

Marked på hjernen!

Ja, jeg undskylder mange gange overfor de af mine læsere som IKKE kommer til forårsmarkedet, men mit hoved er fyldt med idéer og tanker og mine hænder har nærmest ikke tid til at blogge, fordi jeg producerer (og forsøger at følge med med oprydningen efter mine mange projekter!)!

Jeg er midt i nogle store og vigtige overvejelser! 
Rigtig mange af de ting som jeg laver har jeg planer om at sælge som DIY-kits. Lidt er måske ok, meeeeen gider folk at købe noget, som de skal hjem og færdiggøre selv??

Nogle af mine ting vil naturligvis kunne købes i en færdig, men noget dyrere udgave, men mine overvejelser går på om kunderne synes det er ok med en helt masse man skal lave selv, eller om de hellere bare vil købe færdige produkter!?? 

Samtidig har jeg jo vist jer nogle af mine billeder. Jeg går og overvejer at få nogle af dem printet/trykt på lækkert papir. Så er de imidlertid ikke unikke, men ville kunne købes til en rimelig pris, samtidig med at de vil kunne nå ud til et bredere 'publikum' end et enkelt, helt unikt billede. Originalerne har jeg dog tænkt mig at sælge under alle omstændigheder, men jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene om min egen masse-/reproduktions-idé!


Et af de mange billeder jeg har arbejdet på, som måske bliver lavet om til noget færdigt & unikt, eller måske noget som kunden selv skal færdiggøre derhjemme!? Det vides ikke helt endnu!

Tror vist nok jeg fisker efter nogle tanker fra jer derude. Vil I have lyst til at købe et sy-kit eller nogle klippeark, som I så selv skulle hjem og færdiggøre, og kunne der mon være salg i reproduktioner af mine billeder trykt på lækkert papir?! ... Det er fandme svært at sidde og træffe alle beslutningerne! Tror jeg har brug for en chef!! Hehe!!

8 kommentarer:

 1. Uha gode spørgsmål og jeg kan sagtens se dit dilemma. Jeg tror, det afhænger af, hvem man er. Et sykit er jo alletiders for en masse, som måske ikke har mod på at starte fra scratch og måske heller ikke har alle materialer liggende derhjemme, men som alligevel gerne vil være lidt kreative. Og så er der andre, som laver en del selv, og som måske bare gerne vil forkæle sig selv med noget, som en anden har lavet.
  Jeg tror, at der er marked for begge dele.
  Mht. masseproduktion af billede, uha masseproduktion lyder egentlig ikke rart. Men jeg synes godt om idéen, for man ved jo, at man så ikke køber det ene eksemplar, men er det egentlig ikke også ok med en reproduktion. For hvis man godt kan lide, det som du laver, men ikke lige har råd til det ene eksemplar, så går man jo fra din bod uden at have købt noget. Og jeg tror da, at mange vil være glade for en reproduktion.
  Spørgsmålet er snarere, hvordan du har det med det? Det er jo din kunst.
  Håber du kunne bruge mit syn på sagen:-)
  Kh. Linda

  SvarSlet
 2. Hej Jane,

  Med hensyn til dine "streger", så må jeg være dig svar skyldig. For det vil i høj grad afhænge af priserne, og dem nævner du ikke ;-)

  Og prisen er vigtig for mig, fordi jeg ikke er en person der går op i, at have noget unikt hængende på mine vægge.....er ret kedelig i den retning. Så jeg ville være kunden der købte noget, for at pryde børneværelset.

  Derimod ville jeg synes det var sjovt med dine motiver på for eks. invitationer.

  Sykits tror jeg helt sikkert der er et marked for! Prøv at tænk på, hvor populære de er blevet, især omkring højtiderne. Men hobbybutikkerne har dem året rundt, og det tror jeg faktisk også de store kæder som Føtex og Bilka har. Og Fakta har altid smykkekits.

  Jeg tror dog, at de skal være så simple, at børn kan være med til at lave dem. (en det er et gæt)

  Det er jo genialt til de forældre, der gerne vil være kreative med ungerne, give dem oplevelsen af selv at skabe noget, uden at de skal bruge oceaner af tid og penge på indkøb af materialer. Jeg kender flere der bruger løsningen, og samtidig får noget kvalitetstid med børnene.

  Og så er der dem, der ikke selv har lyst eller tid til at skabe, men stadig sætter pris på noget håndlavet og unikt. Så jeg er sikker opå, at der er et marked for begge dele. Bare klø på! ;-)

  K.H June

  SvarSlet
 3. Hej

  Jeg vil gerne købe nogle klippeark og sykit, hvis/når du laver det.

  MVH
  Helle

  SvarSlet
 4. Mange tak for jeres respons på mine spørgsmål. Jeg overvejer stadig en helt masse hvordan jeg skal gøre, men det er fedt med andre øjne på sagen så man ikke er helt 'Palle' om beslutningerne - kundernes mening betyder jo altid rigtig meget!
  Har ikke skrevet noget om priser af den simple grund at jeg ikke ANER hvad jeg skal tage for tingene - det er så endnu et problem som jeg skal løse den næste måneds tid ;-)
  Ha' en superdejlig dag allesammen!
  Kram fra Jane

  SvarSlet
 5. Hej Jane, jeg tror at DIY kits holder 100%.
  Det er noget af det, som jeg synes er lettest at sælge.
  Hvis man har udstyr til at lave den første forarbedning og få idéen, så er der meget sparet hos køberen, som hverken skal bryde sit hoved med at finde på og se hele budgettet ryge på udstyr alene.

  SvarSlet
 6. Synes det er vældig spændende at høre om dine tanker og overvejelser under forberedelserne til marked, selvom jeg desværre ikke kommer til marked hverken som udstiller eller besøgende.
  Når du skriver DIY-kit går jeg ud fra, at du mener dine egne design trykt på stof eller papir. I det tilfælde synes jeg det er en god idé med mulighed for at vælge mellem en færdiglavet udgave og en, hvor man skal lave det selv, fordi den så vil være billigere og flere nok vil prioritere pengene til det. Almindelige gør-det-selv-kit er jeg sjældent så interesseret i, men det er nok forskelligt fra person, men som kreativ person med et pænt lager, gider jeg ikke give den merpris som et kit oftest koster.
  Med dine billeder tænker jeg egentlig det samme, at flere vil prioritere penge til det, hvis det findes i en billigere udgave. Hvis det er tegninger der trykkes bliver de jo også meget lig originalen, i modsætning til malerier og billeder med papir i lag, som mister den tredimensionelle effekt og malingens eller papirnes forskellige overflade.
  Kan godt forstå du synes det er svært at sætte en pris på eget håndværk - håber du får det løst evt. sammen med din markedsmakker.
  -Og håber I får et rigtigt godt marked til den tid.

  SvarSlet
 7. Tænkte for øvrigt på nogle af dine idéer forleden. Ved ikke hvorfor jeg tænkte på dug-holdere, og sekundet efter kom jeg til at tænke på dine søde små påmalede stenugler, og kom på at man kunne bruge nogle lignende som dugholdere, hvis man lige borede et lille hul og indsatte en øsken og deri fæstnede en gardinklemme. Måske kan du bruge idéen.

  SvarSlet
 8. Hey Junette & Julie! 1000 tak for jeres tanker ift. marked og DIYkits. Jeg tror der bliver lidt af hvert, men håber at jeg kan lokke lidt flere købere til ved at sælge noget som de selv kan lave, og som ikke kan fås andre steder! :-)
  Og tak for idéen med dug-holdere, Julie. Det er bestemt ikke nogen dårlig idé - den kommer lige om bag øret ;-)
  Ha' en lækker dag!
  Kh. Jane

  SvarSlet

Tusind tak fordi du har tid og lyst til at lægge en kommentar! Det er bare SÅ dejligt med feedback!! :-)
Ha' en rigtig fantastisk dag!

Related Posts with Thumbnails