Short-cuts til mine sider:

22. mar. 2012

Følelser for de yngste

Hvis du, som jeg, arbejder med børn under børnehavealderen eller har dine egne, så synes du måske - som jeg - at det kan være svært at få dem til at forstå det dér med følelser. Jeg blev derfor vildt glad og inspireret da jeg i weekenden så Art Attack på Disney Channel med mine børn.

Hér var nemlig et sjovt, nemt og ovenikøbet flot projekt, som kunne gøre snakken med de yngste om følelser lidt nemmere/let tilgængeligt.

Jeg gik derfor igang med saks, papir og farver, og fik et resultat som (selvom det er lidt skævt - som mig) er brugbart og endda så godt at jeg har lyst til at dele det med jer!

Du kan printe mit klippeark lige HÉR!


Mit klippeark er altså temmeligt meget inspireret af Art Attacks, men jeg har dog ændret lidt på ansigterne (jeg har valgt følelserne: glad, trist, vred/sur og ked af det/ulykkelig), og så har jeg (naturligvis) malet mit 'følelses-hjul' med akvarel i stedet for akrylmaling.

Skulle du selv have lyst til at kaste dig ud i at lave din egen 'følelses-cirkel' så er der her et link til Art Attack-siden med grundig vejledning og masser af billeder.

Rigtig god fornøjelse!12 kommentarer:

 1. wauw hvor er det flot, som altid fra din hånd. Er vildt forelsket i dine streger og farver. Tak fordi du deler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lene, og det var så lidt! :-)

   Slet
 2. Den er super fin - den skal jeg helt sikkert lave - heldigt at jeg har adgang til en lamineringsmaskine :-) Tak for at dele!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du ha', og det var så lidt! :-)

   Slet
 3. Giv mig et GE - Giv mig et NI - giv mig et ALT!!!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - selv om det jo ikke er min idé! :-D

   Slet
 4. Fantastisk - og jeg vil sige, at der er mange især 2-sprogede i børnehaven, som også vil have godt af at øve de ting :D
  Og helt sikkert noget jeg vil foreslå børnehaven (og tage med)

  SvarSlet
  Svar
  1. FEDT at du synes det også egner sig til de større, og jeg kan da godt se at 2-sprogede som er i gang med at opbygge ordforråd også kan gavne af det. Tak! :-)

   Slet
 5. Fantastisk ide og skønne streger. Eneste minus, synes jeg, er at der er overvægt af "negative" følelser,hvis du forstår hvad jeg mener. Trist og ked af det er jo næsten det samme. Så hvorfor ikke udskifte en af dem med et Fjolle /grine humør ? Bare en tanke og ikke en kritik for jeg synes ideen er genial. Tak fordi du deler;har brugt dine påskestreger til at pynte i min lille dagpleje :0)
  Sanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Sanne, for dine søde ord og konstruktive kritik (som altså altid modtages med kyshånd!)! Jeg tænkte også selv på det med de negative følelser og ville personligt ønske at der var plads til flere end 4 forskellige følelser, og det ville være SÅ skønt hvis det var nemt at lave et mere forskelligt udtryk på de glade.
   Og det var så lidt (med delingen) - er glad for at jeg har været med til at påskepynte! :-)
   Ha' en rigtig lækker dag!

   Slet
 6. Det var da en fin og anderledes måde at snakke om følelser på.. Det er noget vi ligger stor vægt på herhjemme... De minder en smule om de der kort med ansigter på man ofte bruger i børnehaven... Jeg savner lidt at der var plads til flere ansigter (måske ) hvis de blev tegnet en smule mindre kunne der blive plads til de lidt mere "skæve" udtryk, hvis du kan følge mig...
  Tak fordi du deler
  Kh
  Mille

  SvarSlet
 7. Jeps, forrygende ide.
  Det skal jeg vise indskolingslærerne på min skole!
  Tror du også jeg kan bruge det i 6. og 8. klasse??????

  Glædelig onsdag.
  Kirsten

  P.S.: Måske vil du deltage i give away hos mig?

  SvarSlet

Tusind tak fordi du har tid og lyst til at lægge en kommentar! Det er bare SÅ dejligt med feedback!! :-)
Ha' en rigtig fantastisk dag!

Related Posts with Thumbnails