Short-cuts til mine sider:

18. jan. 2013

Du skal grine hvis du er i godt humør!

Sådan starter ét af versene i en børnesang, som jeg tit synger med dagplejeungerne!

Da min mand mødte mig, var noget af det første han fortalte sin mor om mig at jeg grinede hele tiden!

Desværre er det sådan at hverdag, stress, finanskrise og en helt masse andet gør det svært at (huske at) grine, og når jeg ser mig selv i spejlet, så kan jeg tydeligt se at det mangler - i alle henseender! Latteren!

MEN, så var det jo at jeg - igår - kom i tanker om at jeg jo faktisk godt kan grine. Også selv om der ikke er noget at grine af, eller måske NETOP fordi der ikke er noget at grine af!! For nogle år tilbage gik jeg nemlig (hele 2 sæsoner) på et FOF-kursus der hed Latteryoga! Målet med kurset var at lære at bruge latteren til at klare hverdagen, og endda komme igennem den med overskud og glæde. At man kunne arbejde sig ud af problemer ved at grine af dem - i ordets allerbogstaveligste betydning! Og da jeg så sad og sang "Du skal grine hvis du er i godt humør" med dagplejeungerne igår, så blev jeg ved. jeg grinede og grinede, og det føltes fantastisk! De kære unger kiggede noget uforstående på mig, men gav det faktisk et forsøg, og grinede i nogen grad med!
Jeg var lettet og godt tilpas bagefter, og kunne mærke at det var noget der skulle findes frem igen!

Her til morgen grinede jeg mig gennem mit brusebad, og lige nu sidder jeg med bobler i maven af glæde som en anden nyforelsket!

Èn af de mange 'slagord' til latteryoga var "FAKE IT TILL YOU MAKE IT" - altså, det er ok at du griner dit mest falske grin i begyndelsen, det ægte skal nok komme! Særligt hvis du griner med andre! Der er heller ingen tvivl om at det er sværere at grine alene, men med lidt øvelse kan ALLE lære det!

I noget tid har jeg overvejet om jeg skulle starte dette år med et nytårsforsæt, men havde ikke fundet det rigtige indtil nu!


For året 2013 skal være året 
hvor jeg griner rigtig meget, højt 
og til jeg får tårer i øjnene 
og ondt i maven!! 
Og allerhelst skal det smitte!!Sangen slutter sådan: Du skal grine hele dagen, så det høres helt til Skagen, du skal grine hvis du er i godt humør!! *indsæt selv grin*
Læs mere om latterens gavnlige virkning på både krop og sjæl bl.a. HÉR!

6 kommentarer:

 1. SKØNT indlæg :).
  Nu har jeg godt nok prøvet at fake det et par minutter, og det virker ikke rigtig for mig.. Jeg vil starte computeren og grine mig igennem den ansøgning jeg skal til at skrive. Måske smitter latteren af :).

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Håber at det endte med at blive en superfed ansøgning med et strejf af glæde!!

   Slet
 2. Hej Jane,
  Netop smil og latter er også det jeg forbinder med dig - også selvom jeg kun har mødt dig en enkelt gang. Jeg læste dit indlæg og sang en lille sang for mig selv - og tillod mig at le. Og det virker! Tak for en vigtig reminder:-)
  Knus Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh, Anne-Mette - du er så sød! Er glad for at jeg allerede har smittet lidt! :-)

   Slet
 3. Sikke et dejligt indlæg! :o) Jeg sidder nu og smiler op til begge ører og tænker, at jeg vil øve mig i at grine noget mere i den kommende tid :o) Tak for god inspiration! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Det var så lidt! Er glad for at have inspireret!

   Slet

Tusind tak fordi du har tid og lyst til at lægge en kommentar! Det er bare SÅ dejligt med feedback!! :-)
Ha' en rigtig fantastisk dag!

Related Posts with Thumbnails