Short-cuts til mine sider:

31. aug. 2010

Geometriske Ugler!

Så blev de færdige, de geometriske ugler, og jeg må erkende at det med opgaver til mig selv bare styrer!
Synes selv at de er blevet temmeligt 'heldige'!

Døm selv!







28. aug. 2010

Back to basics!

Mange af mine kreative eksperimenter handler lige nu om UGLER - det er vist næppe gået nogens næse forbi. Så da jeg idag sad og tænkte på hvad jeg dog skulle stille op med de 5  små, dejlige, uberørte akvarelpapirer der ligger på mit bord, så måtte jeg vende en helt masse idéer i hovedet, før jeg kom frem til denne løsning:

Jeg må tilbage til det helt grundlæggende i kunst: de geometriske figurer, der er kernen i så meget stor kunst.
(Lover dog ikke at mine ugler bliver stor kunst, men så er jeg sgu da på vej i den rigtige retning - he!)




Jeg har tidligere lavet et lille eksperiment med hvor mange dyr jeg kunne lave ud fra en trekantsform, ligesom den i midten (lidt mere rund i kanterne), og det var mægtig morsomt (dét blogger jeg lige om en anden god gang), så jeg er fortrøstningsfuld mht. at få ugler ud af de 5 ovenstående former.

Farverne har jeg ikke helt taget stilling til endnu - tror jeg vil holde dem i ens nuancer, men mere om det i min næste blog om min lille "back-to-basics"-proces.


26. aug. 2010

Tumlinge restaurant!

Fantastisk at man sådan kan gå på restaurant med alle sine (2) dagplejebørn på en høj-hellig, solbeskinnet torsdag!!

Det kunne også kun lade sig gøre fordi jeg, og min skønne kollega Tine selv havde åbnet vores helt egen "Tumlinge Restaurant" i dagens anledning.

MENU

Kyllingefrikadeller med timian
Mos bestående af kartofler og broccoli
Letkogte gulerødder i stave

Hertil et glas koldt vand eller mælk

Velbekomme!

Uhmmm!! Mam Mam!

Der blev i dén grad lagt vægt på sansning af maden. Mens den ene dagplejer lavede mad, hyggede den anden med ungerne i duften af frikadellerne på panden ude fra køkkenet, alle unger (!) fik lov at sidde med deres egen tallerken (se Adam, min egen yngste, der for 1. gang for alvor fik lov til at spise selv!!), og der var både gult, grønt, hvidt og brunt på de pangfarvede tallerkener fra IKEA.

"Jeg kan da i hvertifældet selv spise min mad, ja, jeg ka' så!"
Dagens Tumlinge Restaurant var den første af slagsen, men - var både Tine & jeg enige om - BESTEMT IKKE DEN SIDSTE!!

24. aug. 2010

Kommende "Give-away" hos Brilleting!

Er sgu lige kommet til at love min 1. faste læser at jeg laver en "Give-away" når jeg har rundet de første 10 faste læsere! Damn ... tænkte at jeg hellere måtte 'indlæg'ge' om det, så jeg ikke har mulighed for at løbe fra aftalen.

Hemmeligholder lige indtil videre hvad jeg 'giver away' indtil da! Uhhhh, det er sgu spændende!!!

Så - hvis du ikke allerde ER fast læser, så skynd dig at blive det, så du har mulighed for at fremskynde tidspunktet for

Brilletings ALLERFØRSTE
"Give-Away"!!

23. aug. 2010

Ugler på hjernen!

... er der vist ingen tvivl om at jeg har, men nu er tanken at jeg også skal ha' mig en ugle til at dække hjernen ... eller varme den ... eller, tjaaa ...kort fortalt, så er jeg gået i gang med at hækle en ugle-hue! Planen er at både drengene og jeg selv skal have en ugle på hovedet, når ørerne skal skærmes fra den grimme kulde til vinter.
Jeg har kigget lidt rundt på nettet, for at blive inspireret, men tror vistnok det ender med at jeg tager det lidt som det kommer med det der design i denne omgang.

For nemhedens skyld er jeg startet med Adams ugle-hue; han er mindst, mindst kritisk og har det mindste hoved, hvorfor det gerne skulle gå rimeligt tjept! (Man er vel lidt små-doven?!!)


"OK ... og dét er???"


Selve huen har jeg hæklet fra toppen og lavet en meget fri udtagning - gider simpelthen ikke at sidde og tælle, hvilket også er grunden til at huen er hæklet i 'striber'; Så klarer garn-farven det hele for mig!!

Planen lige nu er at jeg vil hækle to ovaler til øjne og en trekant til næb ... eller måske lave et 3-dimensionelt næb - hmmm, det kunne da være lidt festligt!??

Uglens pupiller enten hækler jeg eller broderer på med sort plastic-garn, så de kommer til at adskille sig fra det bløde uldgarn.

Tror evt. at jeg vil sy noget fleece i som foer, men nu får vi se.

"Kan den spises!??"


Har allerede fået den bedste dom over huen, jeg kunne ønske mig. Da David så Adam med huen på, sagde han: " Sådan én vil jeg osse ha', mor!" *Smelte, smelte* ... Tak min dreng - det var sgu lige hvad jeg havde brug for at høre!!

22. aug. 2010

Brændende hjerter og trekants-drama i natten.

Tror sjældent jeg har rodet som jeg gjorde i går. Havde gang i det helt store sy-projekt-halløj, og hele stuen - der indtil videre er mit arbejds-krea-rum - sejlede i stof, hvedekerner, trådender og akvarelpapir-ting. UHA, det så slemt ud da det var værst.

Jeg fik syet de fleste af bladene til legestuen på tirsdag - min dejlige kollega er så sød at sy halvdelen, så jeg KUN skulle sy 25! Må indrømme at det ikke er æstetikken der har stået øverst på prioritets-listen m.h.t disse blade - børn under 3 er altså glade bare de kan se at det er et blad! Istedet har jeg lagt cellofan mellem stoffet, så de afgiver skønne knitrelyde, og jeg opdagede til min store begejstring at de blev endnu lækrere (!) at føle på når cellofanen var gået løs inden i bladet, og krøllede sig sammen.
Håber at kollegerne deler min begejstring!?



Så var det også lige at jeg havde et hængeparti med nogle varmepuder som skulle syes ... og det endte med at være superhyggeligt. Hurra for stofrester og masser at vælge i mellem.
Disse 3 blev dagens produktion på den front, men der er masser flere oppe i mit hoved!!



Er faktisk temmelig begejstret over koen i firkanten - det funkede helt vildt godt med hør-stoffet som er så dejligt fast at arbejde i. Det mønstrede stof er lagt nedenunder, og så har jeg klippet en firkant i det overlæggende stof. Herefter store, fede og tætte zigzag-sting hele vejen rundt. Temmeligt meget nemmere end 'almindelig' applikation, synes jeg.

Og sidst men ikke mindst fik jeg færdiggjort min seneste akvarel (de sorte streger fæstnedes til papiret fredag aften og farverne blev tilføjet igår) med navnet "Natligt 3-kantsdrama" (hvem havde troet at det kunne være SÅ sjovt at navngive sine billeder??).


Har besluttet mig for at det skal føjes til min voksende liste over produkter til salg på amio. Super-fedt koncept, og hurra for min lille biks. Glæder mig til at se hvornår jeg får gang i salget/OM jeg får gang i salget.

20. aug. 2010

"Jeg går og hedder Frede"

Nej, det passer jo så ikke, men det gør den dejlige dreng jeg netop har færdiggjort dette navnebillede til:



Jeg blev vildt smigret, da hans superkreative mor bad mig male dette billede til ham, og hyggede mig vildt med opgaven. Det var moderen selv - der trods gentagne forsøg på at give mig frie hænder - kom med forslaget om etn "gennemskåret"jord/vand/dyr-billede, og hun er heldigvis godt tilfreds med resultatet.

Synes sgu egentlig også at jeg er kommet helt godt fra det! :-)

18. aug. 2010

Legestue-sanse-pose-eventyrs-kaos i mit hovede!

Jeg er gået kold! Tror ikke der kan komme det mindste produkt ud af mine fingre i aften (selv om guderne skal vide at jeg har projekter nok at kaste mig ud i!), for hele mit hovede - samtlige dele - er fyldt med planlægning af vores legestue på tirsdag!
Problemet med mig (advarsel: selverkendelse på vej!!) er, at jeg ikke kan finde ud af at gøre noget halvt, så min KÆMPESTORE udfordring er at huske på at målgruppen er små børn mellem ½ og 3 år, at det helst ikke må vare mere end MAX. 20 min. og at det, for mine søde kollegers skyld, ikke må være alt for underligt! Hehe!!

I mit hoved udspiller sig en lille historie om Ornen Otto, som er på tur! NOVRA!! En dannelsesrejse, om man vil, hvor han stifter bekendtskab med de 4 elementer!

Min plan var at jeg ville udstyre hver af mine kolleger med en 'sansepose' fyldt med de remedier som de skal bruge til at understøtte historien, og idéen er at de undervejs i den historie som jeg - med alle mine talenter (!) - fremfører for de stakkels små dagplejebørn (fnis), skal vise ungerne det som passer ind i historien.

Note to self: husk håndklæder/viskestykker til at tørre gulvet af, når de 30-40 unger kaster sig ud i at rode i jord og plaske i vand + ekstra vand hvis der skulle gå ild i noget/nogen!!!


... er der noget at sige til at jeg ikke kan koncentrere mig om at hækle!??

17. aug. 2010

Sten-undre-proces Del III.

Så er stenen lakeret, og gjort klar til 'hengemme-putte-væk-tid' i fred (min søn på knap 3 beder tit om at få lov til at gøre ting i fred - mon det er noget han har lært at sige af nogen jeg kender??? Hmmm!???).





Jeg synes ikke den blev helt så 'fesen' i farverne som den første var. Ærgerligt at jeg ikke fik lavet dokumentation i form af billeder af den så mit undre-projekt kunne være sammenlignings-agtigt!!

Tænker om der måske er forskel på hvide sten fundet ved stranden (de føltes ens, så ens ud og lugtede ens - jeg smagte altså ikke på dem!!) eller om det måske betyder noget at sidst-påmalede sten lå i lidt længere tid (læs: ca. 1 times tid eller noget) end den første før den blev lakeret? Hmmmm.

Vil lige skynde mig at kritisere mine undersøgelser før andre gør det: jeg véd godt at jeg ikke er helt så systematisk som man kunne ønske, men om ikke andet, så har jeg det skidesjovt så længe det varer! He!



Hov - bag på stenen var der forresten en mørk plet, som lignede en
anden sten der havde snyltet sig fast på den pæne hvide sten - på denne plet (der minder lidt om Mikhail Gorbatjovs modermærke i panden!)
sidder farven ualmindeligt godt fast,
og bliver ikke den mindste smule falmet; snarere tvært imod.
Hmmm! De sten er sgu nogle underlige fætre!!

Sten-undre-proces Del II.

Så fik jeg malet min proces-sten, og blev enig med mig selv om at jeg nok hellere måtte tage et billede af den mens den stadig var 'pang' - altså inden jeg har lakeret den.
(Billede af sten med lak følger.)


Så er der kun tilbage at lakere og hengemme. :-)

16. aug. 2010

Ej - hvor sjovt! "Tryllesten" eller "Tidens tand vs. solskin & vand?"

Ej, altså - hvor er det pudsigt!! Min allerførste uglesten var i farver (verden kan ikke blive farverig nok, efter min mening!) - den var malet med de skønneste pang-farvede tusser - men da jeg lakerede den, fik den de mest 'fesne' farver jeg længe har set. Farverne forsvandt simpelthen og blev erstattet af en nærmest ikke-eksisterende pastel-udgave af den røde, turkis-farvede og grønne som jeg havde dekoreret uglen med.
S P Ø J S T - men måske ikke så underligt endda, eftersom tusserne ikke var vandfaste, og derfor reagerede på den (forståeligt nok) våde lak!!

Jeg tænkte at jeg ville forære uglen til min ven og kollega, og hun blev heldigvis rigtig glad for den, trods mangel på farver. Den blev derfor 'plantet' i en urtepotte udenfor hendes dør - den burde jo sagtens kunne holde til vind og vejr, eftersom det var en sten (!) og den var dækket af vand-skyende lak (!).

Det kunne den osse ... MEN ... - og nu kommer det pudsige;

Nu har stenen så ligget og hygget sig i et par ugers tid (eller deromkring) i sol, vind, regn og gråvejr og nu der den begyndt at få farverne igen!!!

JAMEN ALTSÅ!!! Dét er sgu da for underligt!
Hér er et billede af den små-farvede ugle efter den har været udsat for vejret og vinden:





Og ... nu er det så at min proces-hjerne tænker: er det mon tiden, vejret eller noget helt anden der får de dersens heden-gangne farver til at troppe op igen??? :-o

Véd det ikke, men tror sgu at det skal undersøges!!

SÅ - nu laver jeg en ny ugle med farver, og gemmer den væk indenfor i ca. lige så lang tid som den anden ugle har overlevet i vejret ... og så får vi se om den også 'kommer til farver' igen! :-)

Er TOTALT spændt på resultatet. Vender frygteligt tilbage om et par uger med mere om

"T R Y L L E S T E N E N"


(Hva' sa' den - for en Cliffhanger!!!)

Sangbogs-illustrationer

Godtnok er dagpleje-ungerne i min gruppe enormt kloge (!), men læse kan de ikke - så jeg satter mig derfor for at illustrere den sangbog som jeg havde sammensat sammen med nogle af mine kolleger. Hvad hjælper det at ungerne får en fin sangbog med hjem, hvis de ikke kan fortælle deres forældre hvad de gerne vil synge??
Skal lige sige at hele projektet startede fordi jeg selv flere gange måtte gå til min ældste søns dagplejer og bede om at få sunget den ene eller anden sang, som David kom hjem og sang. Og nu er det bestemt ikke fordi jeg ikke vil stå og synge for forældrene til de børn jeg passer (hellere end gerne, men spørgsmålet er om de synes det er så fedt i længden ... fnis) men det er nu rart som forældre at have teksterne, for melodierne er sandt at sige ikke så komplicerede!














Vi har jo desværre ikke skrevet sangene selv, men har samlet fra alle tænkelige steder hvor der er sange med fagter eller andet som kan fange de små.

(Traktorsangen går på melodien "Tordenskjold")


Det er superfedt at lave illustrationer - har også forsøgt mig med Blops vuggevise fra "Min søsters børn"





... og har også lavet små akvareller til "Giraffen Gumle"



Hmmm, hvad skal jeg mon illustrere næste gange??

15. aug. 2010

Et helt klart MUST 'to-do' af den rare slags!!

Så var det jo lige at jeg egentlig vist havde gang i projekter nok, da jeg sad og blog-surfede og faldt over disse mega-lækre hæklings-pyntede strandsten! ALTSÅ ... dem MÅ jeg da vist bare i gang med! Nogen der vil være med?? ;-)

Sommerferie-afstressnings-krea-syssel. Eller: hvis du er kørt lidt død i den bog du er ved at læse, så lav dog et bogmærke!

Da jeg her i ferien nød et par dage nord for fjorden i mine forældres hus,
manglede jeg i dén grad en syssel som var passende.
Der var ALT for varmt til at hækle (svedigt hækletøj - adder!), jeg var endnu ikke kommer igang med sten-uglerne og kunne ikke helt finde ud af hvad jeg skulle male, hvis jeg skulle finde akvarellen frem.
Jeg gav mig derfor til at læse - "Hypnotisøren" (en efter min mening desværre lidt skuffende krimi-ting) - men kunne bare ikke holde mig igang i mere end en 10-minutters tid før jeg fald i søvn (ups!).
Til min store irritation havde jeg ikke noget ordentligt bogmærke - brugte en kleenex (ren!),
men den var hele tiden væk eller krøllet når jeg skulle lægge den i bogen igen. SÅ ... derfor startede jeg det, som endte med at være "Projekt Bogmærke".
Lå vågen i over 1 time den ene nat (øv,når man har ferie!)
for at hitte på snedige bogmærke-slogans, som var passende!
Her er resultatet:




Jeg tror der gemmer sig flere bogmærker inden i mig - der gemmer sig vist
i det hele taget en masse underlige ting - men vi må se om det bliver til
flere bogmærker.

Jeg besluttede mig for at jeg enormt gerne vil kunne dele ud af dem, men nænner
ikke helt at skille mig af med dem. Fandt til min store glæde ud af at man
snildt kunne farve-kopiere dem, for derefter at laminere og tilføje et lille fint
silkebånd øverst oppe, så det er nemt at finde i den spændende bog, man er
i gang med! :-)


13. aug. 2010

Sangen i æsken; ikke at forveksle med trolden i æsken, katten i sækken eller lign.

I kraft at mit job som dagplejer, så må jeg indrømme at jeg får sunget en børnesang eller 2 i løber af dagen (læs: timen ... hehe!). Det gav mig idéen til dette lille krea-projekt.
Nu véd jeg ikke lige hvor mange der kan huske Ingrid og Lillebror - jeg selv kan kun i kraft af det børnebånd (kassettebånd ... ahh - retro på den fede måde! Tænk at man næsten kan savne at skulle vende båndet når det nåede til enden på den ene side!!) hvorpå der var den inspirerende sang om sneglen som bor i et sneglehus osv. Jeg ELSKER den sang, fordi den er så hyggelig, og inde i mit hovede har jeg, lige siden jeg var barn, forestillet mig de æsker som indgår i teksten, fyldt med de pågældende dyr.


Men før jeg kaster mig ud i alt for lange forklaringer, så får I lige teksten at hygge med:

Sneglen den bor i et sneglehus,
hunden den bor i et hundehus.
Men der er ingen der bor i en æske -
jo, måske en lille (danse)mus.

Jeg har en seng som jeg sover i,
du har en seng som du sover i.
Men der er ingen der kan sove i en æske -
jo, måske en lille humlebi.

Jeg kravler ud af sengen når jeg står op,
du kravler ud af sengen når du står op.
Men der er ingen der kravler ud af en æske -
jo, måske en lille edderkop.

Jeg har et gemmested når jeg leger skjul,
du har et gemmested når du leger skjul.
Men der er ingen der kan gem' sig i en æske -
jo, måske en lille sommerfugl.


På den ene side af æskerne står numrene på versene, så selv de ikke så hurtige kan følge med ;-)

Foran (eller bagpå, om du vil) på æskerne har jeg skrevet verset med ultra miniaturebogstaver (man kunne også vælge at skrive det på 'puteren og klistre et stykke print på!) og indeni har jeg lagt en lille akvarel i hver æske med dét dyr som verset handler om!


Ungerne synes at det er top-sjovt at kigge i æskerne - også selv om de efterhånden godt har luret hvad der er deri.
Hyggelig lille rytmisk aktivitet for børn i alle aldre - de større kan måske selv være med til at tegne dyrene.
Det er et lidt bevidst valg at jeg ikke har lavet decoupage på æskerne, for jeg synes det nemt kan fjerne fokus fra dét det hele handler om - sangen og dyrene i æskerne.

Fredag d. 13! Hmmm!??

Dagen startede lidt dumt - jeg tænkte at det nok ikke var fredag d. 13. for ingenting - men valgte ikke at tro på overtro (idag i hvert fald) og tror nok at jeg fik reddet dagen. Om ikke andet så i hvert fald den første del af den.
Brugte min formiddagspause på at lave en hyggelig lille akvarel med ugler (ja, hva' ellers??) og blev i noget bedre humør af de glade farver!
Har forsøgt at overføre stregerne i varierende tykkelse fra stenene - og synes det giver en ganske god effekt ... bestemt ikke sidste gang de bliver brugt som udgangspunkt for en akvarel.



To ugler i træet er bedre end én ... øhh ... ja, end én!


12. aug. 2010

Sten & Stoffer ...

Ja, det må vist være en meget dækkende overskrift for mine kreative udfoldelser for tiden - eller om ikke andet en 'malende' beskrivelse af de materialer der 'pryder' mit spisebord!
Jeg maler på sten (vidunder-skønt materiale, der ovenikøbet har den KÆMPE fordel at det er gratis og ganske holdbart) og hygger mig med at håndsy små filt-tingester (-mere om sidstnævnte senere).
Stenene er min egen udgave af Emil fra Lønnebergs træmænd; jeg laver dem når jeg har brug for et fri-/pusterum, der er uendeligt mange af dem inden i mig som bare vil ud og min samling bliver større og større for hver dag der går.
Et lille udsnit af mine uglesten ... more to come!
Jeg maler ugler på mine sten - dét er vist lidt af en besættelse med de ugler, så dem vender jeg med sikkerhed også tilbage til senere) - med vandfast tusch og lakrere dem med decoupagelak (gætter på at andre laktyper er lige så velegnede). Muntrer mig med at se hvordan de kan variere i udtryk, og hvordan et par enkle streger pludselig bliver til en ugle. Alleriders hyggebeskæftigelse!!
Related Posts with Thumbnails