Short-cuts til mine sider:

30. sep. 2011

ØF ØF!! (og så liiige en lille smule Grrrr!)

Jeg har haft grise på hjernen, for det næste eventyr jeg har kastet mig over at lave dukke-teater-dukker til er Grimms "De 3 små grise"!



Jeg synes selv at de er ret så sjove, og glæder mig til at fortælle ungerne den sindsoprivende og faktisk ret uhyggelige fabel om de 3 små grise og ulven!

26. sep. 2011

Kreativ Blogger Award 2011

Jeg har netop modtaget en besked fra Maria med bloggen Vild med Villads om at hun har tildelt mig denne fine Award for mine tegninger!

1000 tak, søde Maria - det er altid en ære at blive tænkt på i award-sammenhæng, og jeg er meget glad for og stolt af den!



Med awarden hører nogle forpligtelser, og hér er jeg desværre en lyseslukker!
Jeg har allerede et par gange skrevet om mig selv (se HÉR, HÉR, HÉR og HÉR hvis du er begyndt at læse med for nyligt og er nysgerrig) og jeg kan simpelthen ikke vælge 8 bloggere ud i forhold til andre; er bare altid fuld af glæde og forundring over det kreative festfyrværkeri som Blogland er!
TAK fordi jeg har fået lov til at være en del af det, og TAK for jer, læsere og øvrige bloggere!!

25. sep. 2011

T I L L Y K K E !!!

Så har jeg lige hygget mig med Random.org og har fundet frem til de 3 vindere af min Give Away!
Men inden jeg udløser spændingen, så TAK til alle jer der har deltaget, og lige så meget tak til jer som har lyst til at læse min blog og skriver de mest fantastiske, søde, skønne og konstruktive kommentarer! 
ME LIKE!!

... men nu til det I sikkert venter på:

1. præmien, som er 1 x 1,36 m. stof med mit design fra
 Stoff'n, går til

ejeren af DENNE blog! :-) TILLYKKE!!!


2. præmien, som er et valgfrit tryk af én af mine illustrationer i A4-format er:
ejeren af DENNE blog! :-) TILLYKKE!!!

3. præmien, som er et valgfrit tryk af én af mine illustrationer i A5-format er:
ejeren af DENNE blog! :-) TILLYKKE!

KÆMPESTORT tillykke til jer alle 3!
Skynd jer at skrive en mail til mig med jeres ønske og en adresse, så vender jeg tilbage til jer!

Og så ønsker jeg Blogland og alles dets vidunderlige indbyggere en SUPERDEJLIG søndag aften!

24. sep. 2011

Du kan stadig nå det ...

... at være med i min Give Away, som jeg trækker i morgen aften! Jeg er helt vildt glad for at så mange har lyst til at være med, så tusind tak for jeres søde kommentarer og for at I har lyst til at læse med her hos mig!




Tryk HÉR for at melde dig til, hvis du ikke har nået det endnu!

23. sep. 2011

Kærlighed!

Jeg sunder mig ovenpå en helt utrolig oplevelse forleden, hvor jeg havde fornøjelsen af at være i hypnose hos Louise Lund fra HappiiiGuru.dk!



Ord kan ikke beskrive hvor fantastisk det var ... hold da helt op!! ... og ikke mindst TAK, skønne og dejlige Louise!


P.s. DET VIRKER!!




16. sep. 2011

Gaver!!

Ej - faktisk er det byttehandler, men jeg synes altid at jeg er den heldigste (hvis du forstå) i de byttehandler jeg laver, for de ting jeg får er SÅÅÅÅÅ fede!

Se bare hvad posten kom med forleden:

Den fineste lille æske med blomst på ... FYLDT til randen med lækre, lækre Mejse-kreationer!! WOW, siger jeg bare!!


Pangfarvet armbånd  ... uhmmmm, hvor er det bare lige til at spise!! (red.: men jeg ved godt at det er perler, og ikke slik, så du behøver ikke at bekymre dig om mit fordøjelsessystem!!)

Nøøøj, hvor er det bare en toplækker lille retro-ugle-spillebriks-broche!! Me LIKE!!

For slet ikke at snakke om den superfede heste-broche!! Misundelse er tilladt! ;-)

Og den skønneste fiske-broche!! Altså - jeg bliver aldrig træt af puslespils-brik-brocher!! De er da nok bare det fedeste!

... Måske lige med undtagelse af min nye favorit-broche!! EJ, men altså, Mejse - den er jo som skabt til mig!! Jeg er SÅ vild med den!! (og som I kan se er den allerede 'flyttet ind'd på mig!!)

SKØNNE, dejlige Mejse!! Jeg er SÅ glad for de smukke ting - de har langt oversteget forventningerne og jeg er superglad for hver og én af dine unikke kreationer!! 1000 tak!! :-)


Og som om det ikke var nok, så kom der en anden lækkerhed med posten! Nemlig denne überfede Gammelsmølfe-pude som Britta har syet til mig! Er den ikke fantastisk!??


Også 1000 tak til dig, søde Britta! Jeg er altså helt vild med dine puder, og du er en ørn til at finde glade stoffer og fede designs!! Gammelsmølf glæder både mig og ungerne og er også flyttet ind i stuen, hvor han overøses med kram og opmærksomhed fra de små!! ;-)

13. sep. 2011

Tak for sidst og lækker gevinst!

Kender du mon det at tiden løber fra dig!?? Sådan har min tid været siden .... øhhh ... engang i sidste uge, tror jeg nok!

Derfor tager jeg lige en hurtig lille opsummering af højdepunkterne siden sidst jeg bloggede!

Altså - fredag eftermiddag tilbragte jeg et par superhyggelige krea/kagle-timer hos skønne Trine sammen med nogle dejlige kvinder med snakketøjet og humøret i orden! Det var alletiders - så tak til Trine & alle I andre som var med for en skøn aften!

Lørdag kørte jeg en tur til Fredericia hvor søde Berit & lige så søde Gitte havde arrangeret en dejlig og meget kreativ workshop/blogtræf-agtig dag, med summende symaskiner og hyggesnak! Jeg fik produceret lidt til julemarked og fik en illustration færdig, som i nogle dage havde givet mig præstationsangst og grå hår i hovedet! :-) Tak til Berit & Gitte for et super arrangement og til jer og de andre som var med for hyggeligt samvær!

Jeg har også lige vundet en helt vildt dejlig og ikke mindst praktisk give away! dejlige June havde nemlig udloddet et gavekort til Navnesutten.dk - som jeg vandt, forstås - og nu er nyt mundfyld med navn bestilt til mindstemanden! Wuhuuuu! Er HELT sikker på at han bliver SÅ glad - det er jeg i hvert fald allerede! 1000 tak, skønne June - både fra mig og Adam!!


8. sep. 2011

Køb 3 geder, en trold og en bro!

Det er naturligvis de 3 Bukke Bruse, den fæle trold og den store bro som du nu kan erhverve dig!
De kan købes lige HÉR!

Se mit indlæg om illustrationerne og tankerne bag lige HÉR!




De kan enten printes på almindeligt papir, sættes på karton, klippes ud og sættes på pinde; så har du et fint sæt dukketeater-dukker.
Eller print dem på textil-transfer-papir, stryg dem på stof og sy 'ærte-pose-dukker' som er supergode til mindre børn. 
Fungerer rigtig godt både som redskaber til dramatisering og til legetøj! 



3. sep. 2011

Oh HAPPIII Day!!

Jeg har simpelthen lige haft en helt igennem vidunderlig, livsbekræftende, farvestrålende, fantastisk og ikke mindst berigende eftermiddag i samvær med 2 af de skønneste Louiser man kan finde!!


Det er naturligvis Louise Trillingsgaard & Louise Lund, som er kvinderne bag Happiiguru.dk 
som har givet mig ondt i kinderne af at smile
 og ikke mindst sat en masse spændende tanker igang hos mig om det spirituelle.

Da jeg hørte at de var i omegnen (næmere betegnet i Hedensted hvor de i denne weekend har en stand på Sten- og Smykkemessen) måtte jeg da lige forbi en smut og sige hej, og hvad jeg havde regnet med var en lille smuttur blev så til en hel eftermiddag!


Jeg er høj af glæde og har hygget mig SÅ meget! Kan VARMT anbefale at du kigger forbi hvis du er i nærheden (kan dog ikke fortælle om resten af messen var god, da jeg næsten kun så de 2 dejlige Louisers stand!)!!


Jeg fik jo også skovlet lidt af deres lækkerheder til mig! Se bare lige HÉR:

Superfine køleskabsmagneter med dejlige budskaber og flotte farver!

Acne Roll-on som jeg glæder mig til at afprøve på alle mine bumser!! ;-)

Rigtig fin Pipfugle-vendespilsbrik-broche!

Min "lille hjælper" - Påfuglen Esmeralda! (læs mere om de små hjælpere/kraftdyrene på  Happiiiguru.dk)

Og sidst, men bestemt ikke mindst, en manifest-pakke med selvværd! (Læs mere om de fantastiske manifest-pakker på Happiiiguru.dk)

Efter jeg er kommet hjem har jeg lige haft lidt tid til at læse den lille tekst og vejledning til ceremonien der hører med til manifest-pakken og jeg kan næsten ikke vente med at fylde mit liv med mere selvværd! Hvor er det bare SÅ fantastisk og gennemført!

Det har - som det sikkert fremgår af det ovenstående - været en helt igennem HAPPIII dag, og et par aftaler lavet idag lover også at jeg snart skal se mere til de skønne kvinder!! (JUBIIIIII!!)

Tusind tak, I to, for at have givet mig SÅ meget med hjem fra messen på alle planer! Det kan jeg leve højt på længe!!

Tøsepige-billeder!

Efter Kåwbøjder og fisketur med mere, som nok helt ærligt appelerer mest til de små drenge, så er der gået tøsepige i mine illustrationer!
De 2 seneste på stammen kan nu købes som tryk, dobbeltkort eller hvad med en fin original til prinsessens værelses-væg?!




Ha' en eventyrlig lørdag, Blogland!

1. sep. 2011

Eventyr-projekt-udfordring : De 3 Bukke Bruse!

Det var helt klart for mig fra jeg meldte mig til udfordringen at jeg skulle arbejde med ”De 3 Bukke Bruse” da det er Davids (min ældste søn på 3½) yndlingseventyr. Samtidig arbejder jeg som dagplejer, og jeg havde ret hurtigt en plan om at jeg ville lave noget som jeg kunne bruge sammen med både mine egne - og dagplejebørnene.

Jeg kan godt lide tanken om at kunne dramatisere eventyr og historier, for det er en fantastisk måde at få de små børn med på, så det var jo helt oplagt at lave en slags dukketeater med figurerne fra eventyret. I Davids børnehave har de nogle rigtig flotte ’historie-kufferter’, der – i al sin enkelhed  - er en lille kuffert (som dem man kan købe i Søstrene Grene) med eventyret og nogle meget fine hånddukker i. Jeg vil dog gerne lave min egen udgave af dette som børnene også selv kan lege med, og som jeg kan producere flere af – f.eks. til mine kolleger eller veninder med små børn.

Jeg tænkte mig igennem en helt masse forskellige materiale- og teknikmuligheder.

Skulle det være:

·         Fingerdukker?
·         Hånddukker?
·         Dukke-teater-dukker?
·         Syet i stof?
·         Modelleret?
·         Lavet af genbrugsmaterialer?

 Og samtidig var der forskellige ting jeg skulle tage hensyn til;

·         børnene skal kunne røre/pille ved tingene og de må ikke være for små, for skrøbelige eller være lavet af  materialer der kan være skadelige for børnene
·          de skal kunne vaskes – helst  i vaskemaskine eller alternativt vaskes af med en våd klud
·          de skal være let genkendelige – altså ikke alt for kunstneriske
·          de skal kunne holde til gentagne kast/fald/bid mm. – man er vel realist?!

Nogle af valgene var ret nemme. Jeg har aldrig været en ørn med en symaskine, og hvis det skulle være noget der skulle masseproduceres, så skulle det ikke være alt for kompliceret, så dermed var håndsyede (og for den sags skyld også –hæklede og –strikkede) dukker udelukkede! Og hvis jeg skulle arbejde med genbrugsmaterialer eller modellerede dukker, så var det svært at lave noget som børnene kunne få lov til at røre ved.
Tilbage sad jeg med tanken om hvad der mon var nemt – ja, det er en totalt doven tilgang, men den virker for mig! (hehe) – og så var det jo åbenlyst at jeg skulle lave nogle illustrationer som jeg kunne arbejde videre med.

Og endelig har jeg jo på det seneste arbejdet en del med såvel strygemærker som stoftryk (hos bl.a. Spoonflower og Stoff’n) så mit projekt hér kunne måske bruges som prototype på noget stof som jeg s kan få trykt og som måske (!) efterfølgende bliver til sy-kits til  ”De 3 Bukke bruse”-lege/drama-sæt!

For at blive godt og grundigt inspireret til mine illustrationer gik jeg amok på Google og fandt en ordentlig ***-fuld billeder med illustrationer fra mange forskellige udgaver af Bukke Bruse/Billy Goats Gruff. Og så satte jeg mig ned med papir, blyant og viskelæder og det kom der følgende tegninger ud af (her sat sammen, så de ikke fylder så meget, og så I kan få en idé om størrelsesforhold tegningerne indbyrdes):


Derefter forsøgte jeg mig med farvelægning på computeren – jeg lavede mønstre og fyldte tegningerne ud – men jeg var bare ikke tilfreds. Det blev for sterilt, fladt og livløst, så jeg hev tegningerne ud af scanneren og vendte tilbage til min tryghedszone: mine akvarelfarver.

For at peppe det lidt mere op efterfølgende har jeg efterredigeret lidt på computeren, og er rigtig godt tilfreds med resultatet. Jeg kan godt lide de lidt dystre farver, for hvem har sagt at alt som børn stifter bekendtskab med skal være pastel eller fine, klare farver?!
Sidst, men ikke mindst, har jeg lavet tegningerne til strygemærker som jeg har strøget på små formsyede ’ærteposer’. Jeg har fyldt broen med pladevat og lagt små sten i bunden så den (næsten) kan stå selv. 


Den lillebitte Bukke Bruse!

Den mellemste Bukke Bruse!

Den STOOOOOORE Bukke Bruse!

Den helt urimeligt fæle trold!

Og en bro!

Trolden er en 3D-ærtepose med pladevat i og sten i bunden så den kan stå – og broen kan hvile på hovedet af den, så man har hænderne fri til at bevæge de 3 Bukke Bruse. Den mindste af disse er fyldt med vat (så børnene kan mærke at den både er lille og let), den mellemste er fyldt med hvedekerner (så den vejer lidt mere OG er større end den mindste) og den store er fyldt med lidt pladevat og mange sten (ja, du har nok gættet det: så børnene kan mærke at den ikke bare er stor men også meget tung!).

Jeg synes selv at disse dukker er supergode til en lille børneflok, fordi der er så meget at samtale om, og der er mulighed for at røre. Men da jeg skulle hen i legestuen og prøve mit lille teaterstykke for en stor gruppe, måtte jeg altså også lige lave et klassisk dukketeater-sæt, så det gjorde jeg!
De printede figurer er limet på karton og klistret fast på små grill-spyd!


... og broen har lige fået sig et par 'dimser' (fantastisk fagudtryk!) så den selv kan stå!

Dukketeater-sættet kan naturligvis ikke tåle at blive håndteret af dagplejebørn men er noget nemmere at fremstille hvis man ikke er gode venner med sin symaskine, og det kan jo være en fordel for nogle!


I skal naturligvis ikke snydes for stof-dukkerne i LIVE version, så jeg har lokket David til at fortælle det totalt spændende eventyr for jer! ENJOY!



Til dig, som har læst med til nu; klap dig selv på skulderen for din tålmodighed! (Hehe!)

Jeg har hygget mig top-meget med dette projekt, og er lidt spændt på om det vokser sig større/videre til et dukketeater måske og/eller til flere eventyr-dukker!

Og sidst men ikke mindst TAK til Mia, for det fantastiske initiativ!! Jeg er SÅ meget med næste gang!! ;-)

Related Posts with Thumbnails