Short-cuts til mine sider:

1. feb. 2011

Hvordan gnisten tændtes!

I forlængelse af mit indlæg om fiske-processen fra forleden, kom jeg i tanker om det krea-projekt, der for alvor gav mig 'blod på tanden' ift. at skabe/kreere/idéudvikle.
Jeg er oprindeligt uddannet folkeskolelærer med liniefag i billedkunst og håndarbejde. Jeg har arbejdet nogle år som lærer, før jeg valgte at blive dagplejer, men i den tid begrænsede mine kreative udfoldelser sig oftest til planlægningen af undervisningen og lidt hækling og strikning når bølgerne gik højt!
Min nyvundne kreativitet dukkede op for et års tid siden hos min dejlige kollega Helle, med farvet karton, lim, saks og en forestående påske. Herfra skete der ét eller andet - jeg lavede et par kyllinger og nogle kaniner, og inden jeg så mig om, havde jeg gang i en proces. Processen blev videreudviklet på en sommerhustur med familien, hvor jeg skitserede og lavede krusseduller til den store guldmedalje.
Processens titel, hvis man kunne kalde det det, var 'Trekantede dyr', fordi jeg udviklede en masse dyr med udgangspunkt i en let afrundet trekant.
Jeg gjorde det til mit mål at lave så mange forskellige dyr som muligt udfra trekantsformen, og jeg nåede langt, hvis jeg selv skal sige det ... Her ses en helt masse af de trekantede tingester:
 
 
   

Der gik så meget sport i at udvilke dyrene at det kom på tale om jeg mon kunne lave en giraf ud af trekant ... og det kunne jeg sgu!! ;-)


 De trekantede dyr blev så til akrylmalerier af biller, mariehøns og andre krible-krabledyr ...


som så igen blev til akvareller.


Herefter startede jeg en 123hjemmeside-hjemmeside, som så pludselig blev til den blog, du sidder og læser nu!

Jeg har jo unægteligt arbejdet meget med dyr i min krea-tid, det sidste år, så jeg synes det kunne være lidt sjovt at se tilbage på hvordan det hele startede, så at sige.

Hvad med resten af Blogland? Er der mon andre der har lyst til at vise lidt om 'hvordan det hele startede'?! Hvornår begyndte du for alvor at brænde for kreativiteten?! Hvilke projekter/produkter var de første som du var rigtig stolt af?! Håber at I ligesom mig har lyst til at vise lidt af det I har rodet med i tidens løb! :-)

Lækker dag, allesammen!! :-D

11 kommentarer:

 1. De er bare super fede alle dine dyr:-)

  SvarSlet
 2. Spændende at følge med i din (vel dokumenteret) proces :-) Knus herfra på en lidt mørk og våd tirsdag!

  SvarSlet
 3. Årh du. Det var da noget af et spørgsmål...Hvornår det startede??? Det har vist ligesom altid været der. Men maleriet som sådan fik nok et kickstart, da jeg gik på højskole...som jo snart er 10 år siden. Jeg har desværre ikke et fotografi af det billede, der satte mig igang med processen.
  Men det er nu en sjov tanke og en god spekulation at gøre sig.
  Ha en god aften
  Frk. Hverdag

  SvarSlet
 4. Sikke en masse flotte dyr. God inspiration:-) KH Christina.

  SvarSlet
 5. Hold da helt op hvor er de dyr søde. Er helt vild med malerierne. Så flot og du er godt nok dygtig.

  Fortsat god aften!
  Kh. Irene

  SvarSlet
 6. Arj Jane!! De der dyr - de er da for nice?! Skal de ikke kunne fås som uroer? Pleeeaaase....

  Kh. Mette

  SvarSlet
 7. Hmmm, Mette - den tanke må jeg lige overveje :-)

  ... Og tak for de søde kommentarer! :-D

  SvarSlet
 8. Sikken sjov historie med de trekantede dyr. Jeg er vild med den trekantede giraf, sådan en har jeg ligegodt aldrig set før...

  Det er tit sjove ting der lige pludseligt vækker ens intresse for et eller andet.

  Personligt er jeg vel mere idemager end håndværker og sådan har det været hele mit liv. Jeg har udviklet hundredevis af ideer til andre i tidens løb og det er sjovt når noget af det virker og kommer den lange vej ud af skabet og op på hylderne. På Badut er det jo de superhurtige, nemme og ofte børnevenlige projekter der er i fokus og det passer rigtigt godt til mit liv og til de kerneværdier jeg gerne vil formidle med bloggen.

  SvarSlet
 9. Hvor er de fine. Jeg tror min favorit er krokodillen:-)

  SvarSlet
 10. Tak, og spændende indspark, Marina. Fedt at høre lidt om andres tanker om det med at få idéer og få lyst til at skabe. :-) Jeg har altid været vild med idémylderet i 'Badut', og særligt variationen i de mange idéer. Keep 'em coming!! ;-)
  Ha' en monsterlækker dag!
  Kh. Jane

  SvarSlet
 11. Ej hvor er de bare fantastiske dine "trekantsdyr".. !

  SvarSlet

Tusind tak fordi du har tid og lyst til at lægge en kommentar! Det er bare SÅ dejligt med feedback!! :-)
Ha' en rigtig fantastisk dag!

Related Posts with Thumbnails