Short-cuts til mine sider:

27. jan. 2013

Dimseri #1

På mit ophold på Livsstilscenteret var der en del 'røv-til-sæde'-undervisning, og jeg har ALTID haft rigtig svært ved den slags! Ikke fordi det ikke interesserer mig, men fordi jeg i HØJ grad har brug for noget at "dimse" med, for at kunne lytte ordentligt!
Det har af og til bragt mig i problemer, da jeg ofte bliver mødt med irritation fra andre, fordi de ikke tror jeg hører efter og koncentrerer mig!
MEN på dette ophold talte jeg med en læge som skulle holde et oplæg, og han startede timen med at fortælle mig at han tidligere selv var blevet irriteret på elever der strikkede, tegnede doodles eller på anden måde så ligeglade ud. Han havde imidlertid læst en bog, som beskriver og forklarer om voksnes hjerner, og heri står det, at nogle mennesker faktisk har brug for at "dimse" og at de er rigtig meget mere koncentrerede hvis de får lov til det!
Bogen, han talte om, har jeg bestilt på biblioteket, og glæder mig til at lære mere om mig selv og min underlige hjerne! Den hedder "Hvor svært kan det være" og er skrevet af Ann-Elisabeth Knudsen. Bogen hér handler om voksnes hjerner, men hun har også tidligere beskæftiget sig med forskelle i drenges og pigers hjerner, og det er SÅ spændende at opdage hvor stor forskel der er - ikke kun på de forskellige køn, men på mennesker i det hele taget!

NÅ, men det, jeg ville frem til, var at jeg jo altså fik lov til at "dimse", og fik derfor BÅDE en masse ud af undervisningen OG en masse skitser med fra opholdet! Mange af dem bliver sikkert ikke til mere end en skitse, men nogen arbejder jeg måske videre med. Synes i hvert fald lige at jeg vil vise jer dem!
Der er rigtig mange, så I får ca. halvdelen idag, og næste halvdel i morgen!

En prinesse. Hende har jeg planer med, selv om jeg må indrømme at hun nok er blevet lidt for fin og velfriseret til mit endelige projekt!

En lille pige, som måske ender som en del af et bestillingsprojekt!

Peter Pan - muligvis inspireret af den forestående fastelavnssæson!
 
Det startede med øjnene, og endte med denne unge dame.

En hund ... bare fordi!

Og en doodle-frøken!4 kommentarer:

 1. Jeg tilslutter mig helt og aldeles og jeg går selv mod ret meget 'røv-til-sæde' undervisning og håber af hele mit hjerte at det af og til vil være muligt at strikke lidt undervejs.
  Jeg vil få fat i bogen, måske bliver det nødvendigt at vise den til andre :-)

  SvarSlet
 2. Jeg er fan af din streg Jane! - men det var du forhåbentlig heller ikke i tvivl om. Jeg vil lige i forbindelse med dit indlæg skrive, at vi i folkeskoleklassen som 6-8-10 årige kæmpede en brav kamp for at få lov at tegne til højtlæsningerne. Endelig en dag gav vores klasselærer efter for vores efterhånden temmeligt gode argumenter og jeg tror faktisk, at hun med tiden kunne se, at vi lyttede mere intenst. I hvert fald blev det mere reglen end undtagelsen at vi fik lov, når vi spurgte. Favoritten var nu kristendomstimerne (ja lige bortset fra formning selvfølgelig!), hvor det var helt tilladt at tegne til historierne - ja det skulle man vel egentlig - det har resulteret i, at jeg idag har utallige kladdehæfter med græshopper i hobetal og deslige "plager"! ha ha - du har dem sikkert også..?

  SvarSlet
 3. Sikke nogle skønne tegninger :)

  Har det helt lige som dig. Koncentrerer mig meget bedre hvis jeg kan få lov til at sidde og tegne. Så hænger tingene bare meget bedre fast.

  SvarSlet
 4. Er spændt på hvad du siger til bogen? Jeg har været til foredrag med Ann-ELisabeth Knudsen, og hun var intet mindre end fantastisk! Energisk, inspirerende og virkelig underholdende!
  Kh. Louise

  SvarSlet

Tusind tak fordi du har tid og lyst til at lægge en kommentar! Det er bare SÅ dejligt med feedback!! :-)
Ha' en rigtig fantastisk dag!

Related Posts with Thumbnails