Short-cuts til mine sider:

27. jan. 2013

Dimseri #2

Og endnu flere "dimse-doodles" fra undervisningen på Livsstilscenteret. De er, ligesom gårsdagens tegninger, skitser som kun måske bliver til mere og andet end det!

En tegning med vejr og stemning!

En "doodle-frøken" mere!

... og endnu én!

Et pjusket væsen med kysmund og et hjerte i favnen!
 
En vinterhare ... det må have været en LANG undervisningstime! ;-)

Og sidst, men ikke mindst, en jublende glad lille fyr, der har overvundet det uovervindelige! 

Dimseri #1

På mit ophold på Livsstilscenteret var der en del 'røv-til-sæde'-undervisning, og jeg har ALTID haft rigtig svært ved den slags! Ikke fordi det ikke interesserer mig, men fordi jeg i HØJ grad har brug for noget at "dimse" med, for at kunne lytte ordentligt!
Det har af og til bragt mig i problemer, da jeg ofte bliver mødt med irritation fra andre, fordi de ikke tror jeg hører efter og koncentrerer mig!
MEN på dette ophold talte jeg med en læge som skulle holde et oplæg, og han startede timen med at fortælle mig at han tidligere selv var blevet irriteret på elever der strikkede, tegnede doodles eller på anden måde så ligeglade ud. Han havde imidlertid læst en bog, som beskriver og forklarer om voksnes hjerner, og heri står det, at nogle mennesker faktisk har brug for at "dimse" og at de er rigtig meget mere koncentrerede hvis de får lov til det!
Bogen, han talte om, har jeg bestilt på biblioteket, og glæder mig til at lære mere om mig selv og min underlige hjerne! Den hedder "Hvor svært kan det være" og er skrevet af Ann-Elisabeth Knudsen. Bogen hér handler om voksnes hjerner, men hun har også tidligere beskæftiget sig med forskelle i drenges og pigers hjerner, og det er SÅ spændende at opdage hvor stor forskel der er - ikke kun på de forskellige køn, men på mennesker i det hele taget!

NÅ, men det, jeg ville frem til, var at jeg jo altså fik lov til at "dimse", og fik derfor BÅDE en masse ud af undervisningen OG en masse skitser med fra opholdet! Mange af dem bliver sikkert ikke til mere end en skitse, men nogen arbejder jeg måske videre med. Synes i hvert fald lige at jeg vil vise jer dem!
Der er rigtig mange, så I får ca. halvdelen idag, og næste halvdel i morgen!

En prinesse. Hende har jeg planer med, selv om jeg må indrømme at hun nok er blevet lidt for fin og velfriseret til mit endelige projekt!

En lille pige, som måske ender som en del af et bestillingsprojekt!

Peter Pan - muligvis inspireret af den forestående fastelavnssæson!
 
Det startede med øjnene, og endte med denne unge dame.

En hund ... bare fordi!

Og en doodle-frøken!



25. jan. 2013

Hjemme igen!

Så er jeg hjemme igen, efter det sidste af 3 ophold på Livsstilscenteret i Brædstrup! Målet - da jeg blev henvist - var, at jeg skulle tabe en masse kilo, så jeg ikke længere havde så stor risiko for at få diabetes (som jeg har haft begge gange jeg har været gravid)!

Nu er forløbet slut, og hvor jeg i starten var enormt fokuseret på at smide kilo og komme til at se godt ud igen (!), så er mit fokus i dén grad skiftet, og jeg er blevet (gjort) opmærksom på at det er et helt andet bjerg jeg skal bestige!

Mit nye mål er at finde frem til mig selv midt i alt rodet i mit hoved! For det er der urimelige mængder af! Derfor er jeg også SÅ glad for noget jeg lærte, at jeg bliver nødt til at dele det med jer!
Vi havde på centeret besøg af en læge som sagde:

DU SKAL IKKE TRO PÅ ALT HVAD DU TÆNKER!

... og hvor er det dog rigtig! For hvem siger at det, vi tænker, er sandt bare fordi vi tænker det?!! Så nu er jeg klar til at sortere i tankerne, og få ryddet ud og op i dem, så der bliver plads til alle de lækre, fede, skønne, og smukke ting!

Den nye fokus på mig selv, og i ret høj grad også arbejde på at passe på mig selv, skulle så rigtig gerne munde ud i vægttab, ene og alene fordi jeg har planlagt at fylde mit liv med gode og positive ting - så vidt muligt, naturligvis - og blive langt bedre end nu til at mærke efter før jeg roder mig ud i mere end jeg kan klare!
Udover de nye erkendelser bød de 4 dage på ufattelig lækker
 - og sund - mad, og fantastisk samvær med de dejligste mennesker! Ahhhhhhh! *nydesuk*


Syntes lige jeg ville dele mine nye erkendelser med jer - om ikke andet, så for at få sat ord på det igen igen igen for min egen skyld!

Herfra hvor jeg står er udsigten over fremtiden SÅ skøn og indbydende ... og nu vil jeg springe ud i det!

Ha' en overlækker dag derude!

19. jan. 2013

Lidt at grine af!

Som en opfølger på grine-indlægget igår, så synes jeg da lige at I skal have lidt at grine af! For selvom man kan "fake" det indtil det ægte grin overvælder én, så må man altså godt snyde, og finde noget at grine af! En film, en bog, en sang eller billeder, som bare er for sjove!

Jeg er flere gange stødt på billeder med temaet "You're drunk, go home", og humoren er SÅ plat og latterlig 'nem' at jeg ikke kan lade være med at grine - HØJT og LÆNGE! Jeg har hér fundet en flok af de bedste, som jeg håber kan få smilet og helst også grinet frem på jeres læber!

Enjoy!








Billederne er lånt fra denne side!



Se desuden mit Funny pinboard på Pinterest! Hehe!!

18. jan. 2013

Du skal grine hvis du er i godt humør!

Sådan starter ét af versene i en børnesang, som jeg tit synger med dagplejeungerne!

Da min mand mødte mig, var noget af det første han fortalte sin mor om mig at jeg grinede hele tiden!

Desværre er det sådan at hverdag, stress, finanskrise og en helt masse andet gør det svært at (huske at) grine, og når jeg ser mig selv i spejlet, så kan jeg tydeligt se at det mangler - i alle henseender! Latteren!

MEN, så var det jo at jeg - igår - kom i tanker om at jeg jo faktisk godt kan grine. Også selv om der ikke er noget at grine af, eller måske NETOP fordi der ikke er noget at grine af!! For nogle år tilbage gik jeg nemlig (hele 2 sæsoner) på et FOF-kursus der hed Latteryoga! Målet med kurset var at lære at bruge latteren til at klare hverdagen, og endda komme igennem den med overskud og glæde. At man kunne arbejde sig ud af problemer ved at grine af dem - i ordets allerbogstaveligste betydning! Og da jeg så sad og sang "Du skal grine hvis du er i godt humør" med dagplejeungerne igår, så blev jeg ved. jeg grinede og grinede, og det føltes fantastisk! De kære unger kiggede noget uforstående på mig, men gav det faktisk et forsøg, og grinede i nogen grad med!
Jeg var lettet og godt tilpas bagefter, og kunne mærke at det var noget der skulle findes frem igen!

Her til morgen grinede jeg mig gennem mit brusebad, og lige nu sidder jeg med bobler i maven af glæde som en anden nyforelsket!

Èn af de mange 'slagord' til latteryoga var "FAKE IT TILL YOU MAKE IT" - altså, det er ok at du griner dit mest falske grin i begyndelsen, det ægte skal nok komme! Særligt hvis du griner med andre! Der er heller ingen tvivl om at det er sværere at grine alene, men med lidt øvelse kan ALLE lære det!

I noget tid har jeg overvejet om jeg skulle starte dette år med et nytårsforsæt, men havde ikke fundet det rigtige indtil nu!


For året 2013 skal være året 
hvor jeg griner rigtig meget, højt 
og til jeg får tårer i øjnene 
og ondt i maven!! 
Og allerhelst skal det smitte!!



Sangen slutter sådan: Du skal grine hele dagen, så det høres helt til Skagen, du skal grine hvis du er i godt humør!! *indsæt selv grin*
Læs mere om latterens gavnlige virkning på både krop og sjæl bl.a. HÉR!

17. jan. 2013

Orv, for en begejstring!

Jeg er meget overvældet over jeres dejlige og über-begejstrede kommentarer til sangkufferten forleden. Tror ikke liiiige at jeg havde forestillet mig at den ville tage helt så mange kegler!! Men det er da fedt at høre at jeg har ramt rigtigt! ;-)

Lige nu er jeg igang med at overveje hvilke andre sange der kan kuffert-ificeres, og hvordan man griber det an når man offentliggør sangtekster, for det kan man jo ikke bare lige gøre sådan uden videre! Hvis nogen af jer har erfaring med den slags/kendskab til offentliggørelse og tilladelse af andres tekster, så er jeg meget interesseret i at høre om det!

Derudover glæder jeg mig til sidst på måneden hvor jeg har lidt over 1 uges ferie hvor der i dén grad skal knokles igennem med de mange planer i hovedet. Nogle af dem med dejlige Emilie (I kan godt glæde jer - det gør vi!!), nogle til bestillinger og nogle ender måske i Smuksak! Jeg kigger af og til på de indspark jeg har fået fra jer med idéer, og er altid åben for flere. Det er jo trods alt jer - kunderne og læserne - der har fat i den lange ende mht. behov og muligheder, så hold jer endelig ikke tilbage hvis I står og mangler noget, som I tænker jeg kunne være 'kvinden' bag! :-)

Og så har jeg planlagt en lille tur op til Smuksak! Her ligger nemlig resterne fra julesalget og fylder, og så ville det da være FEDT at få lidt nye Brilleting på hylderne!


16. jan. 2013

SÅ dejlig overraskelse!

Idag lå der et brev i min postkasse! 
Det var fra de dejlige søstre, Tina & Heidi, og de havde sendt mig en gave
 - bare fordi jeg er skøn og dejlig! *smelte*

TUSIND tak, dejlige kvinder - jeg håber også at vi snart ses igen,
 og er SÅ glad for den fine lille neonpuddel
 der var pakket i det fineste lille smykkeskrin!
 Overraskelsen var helt perfekt, og landede en dag
 hvor jeg måske endda trængte lidt ekstra til dén slags!! 
Fantastisk!! 
I er sgu da ikke til at stå for!! ;-)


14. jan. 2013

Mariehønen Evigglad - sangkuffert til dagplejebørnene.

Min julegave til dagplejebørnene var i år en sangkuffert med Mariehønen Evigglad. Jeg har før set noget lignende i børnehaven og på biblioteket, og syntes at det var en god måde at lege med musikken og historien på, som samtidig er nem at opbevare og også kan bruges i andre sammenhænge (både kuffert og dukker).


Kufferten er købt i Søstrene Grene, og derpå har jeg malet mariehønen med akrylmaling. Jeg har lamineret sangteksten, og syet små softies med Evigglad og Søren Snegl, samt et blad med knitre-effekt (2 stykker stof syet sammen med applikationssting omkring et stykke cellofan).

Jeg tænker at man sagtens kan lave noget tilsvarende til andre børnesange - eller måske lave en kuffert hvor indholdet kan skiftes ud efter årstid/tema/behov, så den passer til modtager(-gruppe). Det var et supersjovt projekt at lave, og jeg fornemmede at børnene blev glade for deres sangkuffert!


13. jan. 2013

One down!

... lots to go! MEN nu fik jeg klaret den første udfordring af mange i det nye år! Min skønne, trofaste stationære pc valgte at 'gå på ferie' lige før jul, og ville ikke tænde(s)! Nu har den imidlertid været til rengøring og gennemsyn og virker nu upåklageligt, så jeg kan komme igang med mangen et blogindlæg til de billeder, som var lagt på pc'en før den valgte at lade mig i stikken!

Så NU glæder jeg mig til at vise diverse småting frem i de kommende dage, og at få lidt mere gang i mig selv efter nytår, for der er nu altså lidt vej endnu til en fuldt funktionel Jane!! (Hep hep til mig selv!!) Forhåbentlig hjælper det på det at jeg om en god uges tid skal afsted til Livsstilscenteret i Brædstrup igen, hvor jeg véd at jeg nok skal få styr på kost og motion, og så er jeg i hvert fald godt på vej! Og så ser jeg frem til nogle skønne fridage efterfølgende, hvor jeg skal have gang i nogle af de mange projekter der 'knager' oppe i hovedet ... og et spændende bestillingsarbejde! Kan næsten ikke vente!!

Håber at I får en dejlig dag derude i den (h)vide verden!!

8. jan. 2013

Jeg skal liiiiiiige ...

... Ha' styr på mig selv og mit liv, så kommer jeg! Eller noget i den stil! Masser af tanker og ideer fylder hovedet, men et par ting skal overståes, og SÅ er jeg igen klar til at blogge amok!

Totalt godt nytår med masser af energi, glæde og kærlighed til jer alle!
Related Posts with Thumbnails