Short-cuts til mine sider:

27. feb. 2011

Søndag!

Måske burde man snart stå op ... måske!?


24. feb. 2011

Uhmmmm, nostalgi #3

(Advarsel: Seriøs billedspam!)
80'erne - årtiet man enten elsker eller hader (eller elsker at hade!). 
Jeg synes vel egentlig det var meget fedt. Jeg gik fra lille barn på 4 til teenager på 14 i løbet af dette årti. Her er lidt af minderne til deling :-)
ENJOY!

 Jeg startede årtiet med at gå i børnehave. Billedet hér er ca. fra 80'. (og det er mig bag den røde ring - surprise!!)

 I 80'erne var jeg stadig begejstret for udklædning - jeg er dog advanceret til brug af paraply, og mit køretøj har fået en opgradering! ;-)

 En glad nytårs-Jane med et fint pyntet juletræ i baggrunden!!

Ja, det her billede har jeg ene og alene taget med, fordi jeg synes min mor er TOP-80'er-lækker ... det outfit kunne komme direkte fra datidens modeblade. Er især vild med matchende smalt læderbælte og røde perler!! WOW, mor!!

 
 Og skole blev det sgu også til! Jeg havde vist glemt at aflevere seddelen om skolefoto, for min mor var mildest talt ikke begejstret for mine gule gummistøvler på klassebilledet - jeg synes ellers de er labre!!'

 Mig med mor & far til familiefest! Læg lige mærke til det fine hår, som vist har fået en lille tur med krøllejernet i dagens anledning!!

 ALLE (!) min barndoms ferier er foregået i campingvogn og inden for landets grænser (først da jeg nåede mine 'teens' vovede vi os til Norge!), så jeg har set store dele af Danmark mange gange! Det har været superhyggeligt, og 1000 minder knytter sig til de skønne billeder af mig og familien på camping! 

 Det var sgu tider!! (Go' stil, med natkjole og træsko - det er sgu da indbegrebet af camping når det er bedst!!)

 På én, af de mange ture, tog jeg dette - mit allerførste - foto af mor & far. Det er jeg da egentlig kommet meget godt fra!! :-)

 I 1988 skete det fantastiske og vidunderlige at jeg fik min lillesøster, Rikke. Jeg var SÅ stolt, og tit misundelig på mor og far over at jeg ikke måtte have hende hele tiden!

 Hele 'klanen' samlet til Rikkes barnedåb - hvad jeg dog ikke ville give for at have ben som dem der idag!! Hehe!

Julebillede anno 1988
 - hun er sgu en lækker baby, hende søster!

Og 'klanen' samles igen i 1990 til undertegnedes konfirmation - en stor dag i en ung kvindes (!) liv :-) Check lige blondehandsker og permanent!! Jamen, altså!! ;-)

 Slut for denne omgang af min tur i Nostalgi-land. Måske der ved en senere lejlighed kommer flere billeder, men jeg vælger at stoppe for nu, mens legen er go', og glæder mig til at se alle jeres billeder!

Ha' alletiders torsdag, Blogland!

23. feb. 2011

Uhmmmm, nostalgi #2

Billedet af min mor igår med en dejlig, stor gravid mave er taget omkring jul/nytår 1975. Et par måneder senere, omkring påske kom jeg!! :-)

Ét af de allerførste fotos af undertegnede og min dejlige mor efter fødslen.

Mig og far!

 Gå glad i bad, på køkkenbordet ... top-hygge, selv om jeg nu ikke ligefrem stråler af glæde!

 Supergodt initiativ, far - tag børnene med i haven! Ingen tvivl om at jeg syntes det var super!

Og check så lige det superseje legetøj med egern og fluesvamp ... den er vist desværre 'hedengangen'! (for slet ikke at tale om det TOP-lækre tapet ...)

Lille mig, lækkermås, i hæklet kjole!! ... naturligvis igang med noget jeg ikke må!!

 Hehe - har altid syntes det var enormt morsomt at klæde mig ud. Så hér som fin dame med barnevogn!


 
Dagens tur til Nostalgi-Land sluttes med dette eftertænksomme billede ... gad vide hvad jeg tænker på?!!

Og i morgen tager vi en lille tur til 80'erne :-)

Ha' en rigtig skøn dag, Blogland!

22. feb. 2011

Uhmmmm, nostalgi #1

Da jeg var hos mine forældre i weekenden, fik jeg mulighed for at rode rundt i en masse ting, jeg helt havde glemt!

Jeg fandt fotoalbums fyldt med de lækreste billeder, kasser med Barbiedukker i alle afskygninger, påklædningsdukker og de smukkeste glansbilleder.
Der er så meget nostalgi og skønhed i disse ting, og jeg bliver bare nødt til at dele det med jer!

Dagen idag har jeg helliget fotos fra før jeg blev født - min forhistorie om du vil. Jeg blev oprindeligt inspireret til at rode i gamle billeder hos Sasia med bloggen Stjerneglimt, som har dette skønne foto-nostalgi-indlæg (og endnu ét idag!!)! Hvis du ikke allerede har været forbi hendes charmerede, underholdende og inspirerende blog, så skynd dig - der er lidt af det hele, og mere til!

Jeg har altid være helt vild med billeder af min mor som barn. Hun lignede en lille dukke med fine - ægte- krøller og smukke blondekjoler. Hér er hun til afdansningsbal! Er hun ikke bare skøn!?



 Og hér er hun så blevet en ung dame - det må vist være den rette definition! Totalt stilfuld!!



 Min far i en meget ung udgave. Det lykkedes engang min mor at bilde nogen ind at han var Keld Heick ... hehe ... lidt er der måske om det - ligheden?!


 De to unge, smukke mennesker mødes, sød musik opstår og VUPTI, så er der bryllup ...


... og en lille Jane på vej!! :-)

FORTSÆTTELSE FØLGER!

Det kunne være lidt fedt hvis flere af jer finder billeder frem fra gemmerne og deler. Det er altså noget helt særligt ved gamle fotos - noget som man tit glemmer nu til dags, hvor det hele ligger på en harddisc! Opfordringen er hermed givet videre!

21. feb. 2011

Hvor skal jeg begynde ...

Jeg véd godt at jeg har brændt jer lidt af på det seneste, men jeg har været på en lang, hyggelig weekendtur hjem til mine forældre. Der har jeg slappet af og rodet rundt i gemmerne. Min mor har nemlig lige ryddet op i sit krea-rum, hvilket gjorde det muligt at finde alle mulige ting, som jeg havde glemt ALT om.
Det jeg vil frem til er, at jeg er blevet fyldt op til randen (på den fede måde) af nostalgi, barndom og ting at dele med jer.
Imidlertid er jeg - ovenpå en laaang dag, med oprydning og lagkage (!) lidt for træt til de store armbevægelser, så I må vente lidt med at høre om min barndom for idag, men mon ikke jeg kommer stille og roligt igang i morgen. Gætter på at der nok må være en 4-5 indlæg i den tur, så er du til nostalgi-hygge-tilbageblik med et strejf 'gå-i-barndom', så kan det vist godt betale sig at kigge forbi her i den næste uges tid.

MEEEEN I skal sgu da ikke snydes helt, når I nu har gjort jer den umage at åbne for dette indlæg.
Jeg faldt forleden over den mest geniale online tegneside, som helt sikkert kan underholde de fleste, hvad end de kan lide at tegne eller ej. Siden hedder 'Odosketch', og jeg har bl.a. tegnet denne lille illustration på siden:

Har du tid og lyst, så kig ind, og se hvordan de mange fantasifulde illustrationer er blevet til. Ja - det jeg prøver at sige er at 'det skal opleves'. SÅ lækkert!!
Men det med føromtalte træthed er vist desværre ved at ødelægge min evne til at formulere mig, så jeg vender frygteligt tilbage, når min hjerne igen kører normalt! 
HUSK nu at kigge forbi Kirkesjov, og følg med i den geniale Børneuge. Undertegnede har den store ære at gæsteblogge i morgen! :-)

Ha' en skøn aften, Blogland!!

15. feb. 2011

"African Flower Femkant" - en hækle-DIY!

Som lovet, kommer der hér en DIY til hvordan man hækler "African Flower"-femkanter, som bl.a. kan bruges til at sy en superlækker bold af!

Jeg går udfra at du, som nu er så modig at kaste dig ud i min DIY, kan hækle de mest almindelige masketyper.
Jeg bruger følgende forkortelser:
lm: luftmaske
fm: fastmaske
km: kædemaske
hstm: halvstangmaske

Ønsker man en 'løsere' og større femkant, kan hstm udskiftes med stm: stangmaske.


Jeg bruger bomuldsgarn 8/4 (Kvicklys er dejligt billig, fås i lækre farver og er helt fin til at lave bolde af) og hæklenål 2½.
Jeg laver femkanterne med 4 farver. Den gule først som blomstens midte, en pang-farve til bladene, en grønlig nuance til at danne baggrund for bladene, så de træder tydeligt frem og til sidst en anden farve til at slutte af.

'Here goes' ...

Start med en ring af 5 lm og 1 km

1. omgang: 2 lm (gælder som 1. hstm), 1 hstm ind i ringen, derefter *1 lm, 2 hstm ind i ringen* og gentag fra * 3 gange. 1 lm og derefter 1 km øverst i de 2 lm. Hækl km. til du når til næste lm-mellemrum.



2. omgang: 2 lm (gælder som 1. hstm), i hstm i samme lm-mellemrum, 1 lm, 2 hstm i samme lm-mellemrum, *(2 hstm, 1 lm, 2 hstm) i næste lm-mellemrum, gentag fra * 3 gange mere og derefter 1 km i den øverste af de 2 lm. Hækl km til du når næste lm-mellemrum



3. omgang: (husk, at hvis du hækler med flere farver, skal du IKKE skifte nu!) 2 lm (gælder igen som 1. hstm), herefter 6 hstm i sammen lm-mellemrum, * 7 hstm i næste lm-mellemrum, gentag fra * 3 gange mere og saml omgangen med 1 km i den øverste af de 2 lm.

4. omgang: (Og det er så nu, at jeg er lidt små-eksperimenterende ift. de opskrifter jeg har 'lært' mønsteret af - håber at det giver mening!!) 1 lm (gælder som 1. fm), fm til du når mellem 2 blade - hér skal du lave 1 lang fm helt ned til 2. omgang, der skal skabe illusionen af at bladene er adskilte. Derefter igen fm. Fortsæt til omgangen er færdig, og saml med 1 km.


5. omgang: 3 lm (gælder som 1. hstm og 1 lm), derefter 1 hstm i hver fm, til du kommer til 'spidsen' af bladet - hér skal du hækle [1 hstm, 1 lm, 1 hstm] i 1 fm, for at understrege 5-kants-formen. Fortsæt omgangen ud, og saml med 1 km.
Herefter hæftes ender og ...

 
Wupti-dup ... så har du en færdig African Flover-femkant! Når du er færdig med at beundre dit værk (!) kan du jo ligeså godt lave 11 mere, og hækle dem sammen på vrangen med fastmasker, til der kun er er lille hul tilbage. Vend den om, og fyld med bamsefyld, pladevat eller almindeligt husholdningsvat, og endnu mere Wupti-dup ... SÅ har du en BOLD!!

Jeg har sør'me fået mig endnu en award ...

Og den har jeg modtaget fra "NostalgiBolig" - en rigtig hyggelig og ret ny blog! Slå en smut forbi, hvis du ikke allerede har været der!
Jeg er superglad for denne award, som vist efterhånden også var den eneste jeg ikke har fået :-) 1000 tak!!
 
Udfordringen var at svare på disse spørsmål:
1. Tag den nærmeste bog og slå op på side 18, linje 4. Hvad står der?  
"...man skal passe på rundt om grillen, men synes at det er..."
("Kaj & Andreas Kogebog" af Katrine Klinken)

2. Hvad var det sidste, du så på tv?
Det sidste jeg fuglte med i (!) var sæsonstart på Kanal 4 med House ... Han styrer FOR VILDT!

3. Bortset fra computeren hvad hører du så nu?
Mit stueur der tikker ... og stilhed! Ahhhh!!

4. Hvornår var du sidst ude og hvad gjorde du da?
Igår var jeg hos min dejlige søster til frokost & eftermiddags-hygge-krea, efterfulgt af tur i Netto og hentning af børn i hhv. dagpleje & børnehave!

5. Hvad har du på nu? 
"Hyggetøj"

6. Hvad var den sidste filmen du så?
"Mindhunters" - havde glemt hvor sindsoprivende det var at se en thriller!!

7. Hvis du skulle overveje at flytte til udlandet?
Så skulle det være tvang ... jeg har det fint hvor jeg er!! :-)

Og så skal awarden egentlig sendes videre til 7 andre bloggere, men eftersom jeg for nyligt sendte ikke mindre end 11 awards ud i Blogland, har jeg bestemt mig for at lade denne slutte sin tur hos mig. Ikke fordi jeg ikke kan finde nogen at give den til - Blogland er jo FYLDT med smukke og skønne blogge, men fordi jeg lige nu synes at mit 'krudt' skal bruges på forberedelser til Forårsmarkedet!! KÆMPEstor tak til "NostalgiBolig" for den fine award, og KRAM i massevis til resten af Blogland - ha' en helt igennem vidunderlig dag! Dét fortjener I, sgu!!

14. feb. 2011

SÅÅÅÅÅ nice!!

NU skal I bare lige se hvad posten er kommet med til mig:


Den allerlækreste uro med smukke skyer og luftballoner ...


Og de skønneste 'stjerne-kugler'! Alt sammen leveret i en dejlig lilla æske med masser af ugler udenpå, og dette fine kort indeni. I kortet stod der bl.a. mange tak for hjælpen - en hjælp jeg faktisk helt havde glemt at jeg havde 'ydet'!

Den glade giver er Anne-Mette/krAm fra bloggen "5.th.e", som jeg gav lidt assistance i december, hvor hun lavede denne 'hjælp-mig-med-at-vinde-og-vind'-konkurrence. Jeg kunne sagtens deltage, da jeg bestemt synes at hun havde fortjent at vinde med sin LÆKRE gaveindpakning (inspirerende, smuk og samtidig så enkel, at alle kunne være med), men da der ikke var andre end mig der deltog, så var det jo ingen sag at vinde.
Jeg aftalte med Anne-Mette at hun bare kunne sende gaven når engang juletravlheden havde lagt sig, og derfor havde jeg - sandt at sige - HELT glemt at jeg havde noget til gode.

Den utroligt smukke uro har været lidt tid undervejs, fordi Anne-Mette ligesom jeg bruger rigtig lang tid på produktudvikling, og det ses tydeligt på den totalt professionelle udførelse ... den er SÅ flot, og jeg er ked af at billederne ikke yder den retfærdighed, for det er virkelig 'kram' (fra krAm .. hehe)!

1000 tak Anne-Mette!! 
Jeg er TOP-begejstret!!
Du skrev i kortet at du havde tænkt på ungerne da du lavede den, men den er SÅ lækker at den har fået en plads i den ende af stuen hvor både mine egne og dagplejebørnene 'hænger ud' - det er sgu næsten en skam at gemme den væk inde på legeværelset! ;-) Så nu kan både børn og jeg selv nyde den flotte uro.
De lækre lilla stjerner er også bare fantastiske. Til jul MÅ jeg altså lære det!!

Tror lige I skal se et billede af den flotte ballon-uro igen ...


... og så håber jeg at I får en dejlig Valentins-aften allesammen!! <3

12. feb. 2011

DIY coming up ...

I anledningen af at jeg her i weekenden får ny computer (den gamle er seriøst ved at falde fra hinanden!), så lover jeg at der meget snart kommer en DIY på African-flower-femkanter til bold! Blomsten er hæklet og billederne er taget, så det hele skal bare sættes sammen!

Håber at I alle får en superlækker dag - solen skinner og det er lørdag ... så bliver det næsten ikke bedre!! :-)

10. feb. 2011

Sprællemænd!

Som opfølgning på mit indlæg igår vil jeg lige vise hvad jeg netop har hængt op på "træet i stuen" ... de er ca.12 cm. høje.




9. feb. 2011

Forårsmarked & Fornyelse?!

Jeg er jo - som tidligere nævnt - i fuld gang med at produkt-udvikle til Forårsmarkedet, og sidder lige nu og overvejer:


  • er der stadig stemning for nogle ugler fra undertegnedes hånd?
  • skal jeg finde mig et nyt objekt at kaste min kærlighed på?
Jeg har haft nogle ting under overvejelse - motiver, som passer godt med min stil og min streg.


Den ene er fisk i alle afskygninger ... dem har jeg jo også flashet lidt af her på bloggen.


Den anden er træer. På min Pinterest-side er der efterhånden rigtig mange af dem. Jeg er endnu ikke helt sikker på hvad det skal ende med, men al inspirationen bygger sig op, og lige pludselig bliver det til noget, det er jeg sikker på!



Billedet er lånt HERFRA - Tjek lige de ualmindeligt fede billeder hun laver!!

Og endelig tror jeg at der skal være nogle børn - lidt a la "Rikke & Rune" (måske bare lidt mere stilrene i stregen) på stof, på sten og på pap, måske!


Jeg produkt-udvilker videre, og flasher lidt i ny og næ - har jeg mon sagt at jeg glæder mig til Forårsmarked i maj!?? :-)

Ha' en superfantastisk onsdag!

7. feb. 2011

Øver mig!

Jeg er lige ved at øve mig i at telefonblogge, så bær over med mig ;-)
Related Posts with Thumbnails