Short-cuts til mine sider:

29. nov. 2010

Så blev træet pyntet!

Ja, ikke juletræet, forstås, men det skøre, skæve træ jeg for noget tid siden fandt på at 'plante' i stuen til helårspyntning!

Jeg er blevet helt vildt godt tilfreds med træet, som - bortset fra lyskæder og små prismer som jeg har fået i gave for nyligt - kun er pyntet med hjemmegjort pynt!!

Synes lige jeg ville dele billederne med jer:




'Vasen' her på bordet har jeg selv lavet af et tykt stykke filt, og en brugt flaske der har været madolie i. Jeg så noget tilsvarende i et boligblad for en del år siden, og ærgrede mig gul og grøn over at den kun kunne købes i en shop i Berlin, indtil jeg fandt på at lave én selv. Blomsterne har jeg købt for en god måneds tid siden i Søstrene Grene - synes det passede supergodt til stilen.

Det skal lige siges at der - op til jul - også kommer et helt traditionelt juletræ, med overvejende rødlig pynt af den hyggelige, og ikke særligt pang-agtige slags.


Og så vil jeg lige benytte lejligheden til at afsløre at det er dette billede, som man kan vinde på søndag i min Advents-Give Away:

28. nov. 2010

Klippeark med julekort

Jeg plejer at være sådan én som allerede i september enten har lavet julekort selv eller som er i gang med at tage billeder af unger med nissehuer på længe før posthuset gør julemærker klar (OK, overdrivelse fremmer som bekendt forståelsen!)
MEEEEN ... for det første er "Hr. Plejer" så vidt jeg ved afgået ved døden for nyligt, og for det andet så er der ingen paragraffer i den store danske lovgivning om at man skal klippe-klistre julekort selv i sit ansigts fodsved, ej heller sende billeder af børn med nissehuer rundt til hele familie- og vennekredsen!!

Jeg er kommet til at sende nogle af de dersens jeg lavede for nyligt ud til andre ting og sager (hemmeligheder og sådan) så dem har jeg snart ikke flere af, så når jeg snart skal sende en hilsen eller 5 til de nærmeste, så har jeg ingen julekort!

DAMN - gode dyr er rådne!! Hvad gør man så?! Man bruger en lille times tid med et skidesjovt program som kan lege med ord (jeg fandt programmet Tagxedo samt mange andre fantastiske leg-med-ord-grafik-programmer lige HER) og vupti-dupti; så har man 4 fine julekort!



Og for ikke at være en Kedelig-Kaj, så deler jeg naturligvis. Julekortene kan du hente HER!
De er bare 1-lags, og printes på alm. hvidt karton eller kan printes på alm. papir og derefter limes (helst med dobbeltklæbende tape) på et foldet stykke karton i én eller anden lækker farve!)

Håber at have hjulpet bare én stakkels, fortravlet husmor, med behov for at sende en lille varm julehilsen til en ligesindet ;-)

Random.org har været lykkens gudinde ...

og vinderen af Brilletings 1. advents-Give Away er:

Tina, med bloggen Kys Emma.



Stort tillykke med tegningen, som jeg sender lige så snart du har sendt din adresse til min mail.

I løbet af ugen offentliggør jeg gevinsten til næste uges trækning.

Fortsat superlækker 1. søndag i advent til jer alle!

Vinderen trækkes kl. 16.00 i eftermiddag ...

så du kan liiiiiiiiige nå det endnu!


SKYND DIG at deltage i det oprindelige indlæg HER!

27. nov. 2010

Alternativ hjemmegjort adventskrans!

Jeg startede sidst i september med at ønske mig denne:
Adventsstage i petrolium fra Rice, som jeg 1. gang så hos Groovybaby & Mama.
 
Jeg nåede endda til et punkt hvor jeg fik overbevist mig om at jeg ikke kunne leve uden den (flot klaret, Jane!). Det viste det sig imidlertid at jeg godt kunne - det var sgu da heldigt, hva'!!

Manden og pengepungen syntes ikke man skulle ødsle så mange penge væk på en adventskrans, når man lige så godt kan lave én selv. FAIR NOK!! Men så skal det fanden fis'me osse være én af den slags adventskranse som man ikke lige glemmer (ligesom jeg nok heller ikke helt har glemt den fine fra Rice!).

Jeg satte mig ned og lagde en slagplan. Hvad var det nu lige for nogle krav den dersens adventskrans skulle leve op til:
  • Den skulle være billig - helst gratis
  • den skulle være farvestrålende
  • den skulle være praktisk
  • den skulle kunne stå på min skænk i stuen
  • den skulle have alm. lys eller fyrfadslys så jeg kan have den tændt hver eneste dag i hele december uden at 'løbe tør' for lys
  • den skal indeholde flere forskellige kreative elementer
Og så begyndte det ... jeg samlede glas fra marmelade og babymad ... jeg hæklede kugler (tak Puk, for den skønne DIY) og jeg lavede lækre tal til påklistring ... og sidst men ikke mindst sendte jeg manden ud efter ris - det eneste som er købt ind særligt til adventskransen.

Og hér er resultatet:







Bemærk de 2 søde engle! Dem har jeg fået i gave for nyligt af min søde veninde, Tine, som iøvrigt også kom forbi igår med denne fine bog, som jeg er SÅ glad for.


... jeg har nemlig opdaget at jeg er helt vildt stor fan af Gunvor Ask, og nok bliver nødt til at eje alle hendes helt urimeligt mange bøger!
 Tak Tine ... som du kan se har englene fået en pryd-plads i min julepynt i år!! :-)

24. nov. 2010

Pakkeleg - vil du være med??

Jeg har været med i en rigtig hyggelig pakkeleg her i blogland, og har idag med posten modtaget denne søde og totalt hyggelige gave fra Mette med bloggen Metski - en superhyggelig og -lækker kreablog, som det altid er en fornøjelse at læse med på.

Pakken bestod af en rigtig fin hæklet svampe-nøglering (jeg havde spottet dem i Mettes blog, og krydset fingre for at jeg måske var så heldig at hun lagde sådan en i pakken!), et multifarvet armbånd af filtkugler (SÅ meget lige mig!!), små søde prismer, som kommer til at pryde mit træ i stuen og den kæreste lille julekalender med en farvet chokoladepastil til hver dag i december!! MUMS!!


 
TUSIND TAK for den lækre gave, Mette
- den er bare lige mig!! :-)


Nu er det så mig til at kaste bolden videre, og sende gaver, så hvis det skal være dig jeg sender en pakke til, så skynd dig at skrive en kommentar. De første 3 der tilkendegiver at de gerne vil være med, får lov (den gode gamle 'først til mølle').
Reglerne er som følger:
Du skal, efter modtagelse af min pakke, vise den på din blog.
Husk at linke til mig.
Finde 3 nye pakkelegsmodtagere og sende en lille pakke til hver af dem, hvorefter det hele starter forfra.

Jeg véd godt at der er flere forskellige pakkelege rundt om i blogland, men personligt synes jeg at gaver er fantastiske - både at give og modtage - og jeg håber at andre har det ligesådan ... om ikke andet så bare lige de 3 som jeg gerne vil 'begave'!



P.s. Undskyld den elendige billedkvalitet. Mit kamera har vist en off-dag!

22. nov. 2010

Og jeg juler ... og juler ... og juler lidt mere!

Det er ikke helt så meget blogskriveri det bliver til fra min side for tiden. Det er jo bl.a. fordi jeg var til julemarked i søndags i Odense (gætter på at ALLE véd hvilket marked jeg taler om!)!!
Jeg fik ikke taget billeder, men har stadig hele kroppen fyldt med skønne indtryk, farver og glæde efter et par timer i det hyggelige pakhus på havnen i Odense.

Jeg købte desværre ikke så meget - vidste godt at jeg havde aaaaalt for lidt penge med, men sådan er det jo engang imellem. Lidt blev det dog til. bl.a. det skønneste grønne læderarmbånd fra Kjær & Schmeling (magen til dem i hendes header)  ... og den skønneste julebog fra engang i 80'erne med Gunvor Ask, som jeg allerede er godt i gang med at udforske - den er simpelthen fyldt med de LÆKRESTE skabeloner, som jeg nok på én eller anden måde skal få 'brill-i-ficeret'!!
Ja, og så nød jeg også den skønneste fynske æbleglögg, æbleskiver og en chokoladekage der bare smeltede på tungen ... MUUUUMS!!! ... for så til allersidst at shoppe muffins med hjem til familien fra Kageslottet!!

Det allerbedste ved at være på marked var dog at møde nogle af de andre bloggere, og se alle de fantastiske ting, man har læst om og fulgt, sådan 'i virkeligheden'.
Det var også en oplevelse at hilse på rundt omkring og få sat ansigter på de forskellige bloggere der var til stede.

Jeg har iøvrigt aftalt med mig selv, at jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at komme med (som udstiller) til næste års marked! Glæder mig dog over at jeg delvist var repræsenteret af Kats fine rygsække, som jeg jo har tegnet applikationen til.

En anden - stor - grund til at jeg ikke har fået blogget så meget er, at jeg er igang med alle jule-hemmeligheds-forberedelserne, både pakkeleg, adventsgaver og julegaver, og jeg kan, af gode grunde, ikke vise tingene frem, før de har nået deres mål, så I må vente.

Idag har jeg dog leget lidt med Photofiltre, hvor jeg har lavet disse 4 tal:





De skal pryde min - formentlig - noget alternative adventskrans, som bl.a. består af 4 glas (2 x marmeladeglas, 1 babymosglas & 1 glas fra en Castello-smøreost)
Er I spændte på hvad det ender med ... hehe - det er jeg! Jeg aner nemlig ikke helt hvad jeg skal stille op med det, men kaster mig ud i kreativitets-proces som i bedste fald ender med et produkt!! Og så skal jeg nok fotografere!

Mønstrene på tallene er fra siden ava7patterns, hvor man - ganske gratis, og uden medlemsskab eller noget - kan downloade 'seamless patterns' til eget brug. Der står at man gerne må henvise til siden ved brug, og det gør jeg gerne, for det er simpelthen bare SÅ fantastisk!!

20. nov. 2010

De VILDESTE bukser!!!

 Ok, jeg véd godt at jeg ikke altid er lige hurtig, men PRØV lige at se hvad min skønne veninde/kollega Tine har lavet i gave til Adam da han blev 1 år!!!
ER de ikke bare vidunderlige!??



Det hele startede med at jeg forelskede mig i disse! Jeg fiskede lidt hos en anden kollega, Bente, som er ferm med strikkepindene, men Tine syntes ikke jeg skulle vente, og eftersom hun ikke er gode venner med garn, men tilgengæld super med sin symaskine, så lavede hun da lige sin egen version!!


Jeg ELSKER dem; fordi de passer SÅ godt til Adam (som er ved at udvilke sig til det skønneste lille 'monster'), fordi de er syet i det dejligste grønne babyfløjl, fordi farverne er 'lige mig', fordi de er helt unikke og fordi de er lavet med kærlighed!!!


Hjemmelavede gaver ER bare noget helt SÆRLIGT!!!

Endnu engang 1000 tak, skønne Tine
for de VILDESTE bukser!

17. nov. 2010

Og vinderne blev ...

 ... efter en helt almindelig udtrækning i min frokostpause ...
 ... hvor jeg trak ét af de maaaaaaaaaaaaaaaange lodder ...
... fandt jeg vinderen af min hovedgevinst (Mal-selv-Brilletings-puslespils-ugle) :

Tamara, med bloggen Avekatten!! STORT tillykke!

Sidegevinsterne (4 stk. bogmærker - 1 til hver) går til :

Dorthe, med bloggen *lume*
Anne, med bloggen Onkel Anne
Sofie, med bloggen Frk. Fie's Univers
 & Camilla


Også et STORT tillykke til jer.

Hvis I er så venlige at skrive jeres adresser til mig på mail, skal jeg nok sende gaverne snarest!

Tusind tak fordi der var så mange der havde lyst til at deltage :-)




Og hvis du, Tamra, skulle få lyst til at vise uglen frem, når du har malet den, så bliver jeg über-lykkelig :-)

Brilletings malebogs-julekalender!


Velkommen til
Brilletings Julekalender!

 Bag hvert af tallene findes et link til dagens tegning.
Linket aktiveres den pågældende dag.



1            2           3           4 


 5           6         7         8           9



10       11       12       13        14 




15        16       17       18       19



20       21       22       23       24


Rigtig glædelig jule-male-fornøjelse!!



Forslag til aktiviteter ifb. med farvelægning af tegningerne sammen med børn - kvalitetstid når det er bedst:

  • snak om hvad nissen hedder og hvorfor (find gerne på et rigtig fjollet nisse-navn)
  • fortæl en lille historie om nissen på tegningen, eller få større børn til at finde på en historie om nissen
  • hvordan holder nissen jul
  • hvad ønsker den sig i gave
(Har du flere gode idéer til aktiviteter når man farvelægger med børn, så modtages de med kyshånd!)

14. nov. 2010

Gør-Det-Selv-Give Away Reminder!

HOV!! Midt i al juleriet og adventsgaver og 'hids dig op og fald herned' må I jo ikke glemme at jeg også har en anden Give Away, som jeg udtrækker her d. 17/11.


Du kan stadig nå at deltage! Smut forbi det oprindelige indlæg HER, for at læse regler for deltagelse, og naturligvis for at melde dig til lodtrækningen af mit lille Gør-det-selv-Brilletings-ugle-sæt med akvarelfarver og original Brilletings billede til farvelægning.
For slet ikke at tale om side-gevinster! Jamen, altså!! :-D

13. nov. 2010

Multi-pose med Spoonflower-applikation.

Idag gjorde jeg det så - klippede i min elskede Fat Quarter fra Spoonflower med mine ugler. Mit første stykke hjemmedesignede stof ... klip, klip, klip!



Jeg havde jo designet så det var forholdsvist nemt at se hvor mønsteret gik til. Jeg klippede 4 ugler, og syede derefter 4 ligesom denne:
En fin lille multi-pose; legetøj/sanseposer, varmepude, kølepose, nulrepose, papirvægt (hehe) mm. - tilføj selv flere anvendelsesmuligheder!

Poserner er syet af de lækreste genbrugs-mundservietter i lilla og turkis hør, og tilføjet en yderst nulre-venlig lille strop af føjlsbånd. De er fyldt med hvedekerner, så de både kan varmes og fryses, og dufter skønt og sundt!

Jeg har lagt hovedet i blød for at hitte på hvad jeg ellers kan bruge de små kvadrater med runde ugler til!
Jeg er jo mest til små, overskuelige sy-projekter, så jeg er gået i tænkeboks.
Véd ikke helt hvad der skal ske med disse 4 multi-poser ... hvis jeg ikke finder på andet, så smider jeg dem på Amio.

Oh, at være en blæksprutte!!

Hmmm, måske blæksprutten bliver mit nye yndlings-dyr! Tænk sig alle de ting man kunne få 'fra hånden' hvis man havde 8!!!

Jeg vil nu gå i mit nye, skønne krea-rum og klippe i mit Spoonflowerstof - mere senere - men syntes lige at Hr. Blæksprutte fortjener en Frue, så han ikke bliver ensom!


12. nov. 2010

Advents Give Away - hele 4 gaver!!!



At jeg elsker jul, har I nok opdaget, og at jeg elsker at farvelægge mindst lige så meget har nok også strejfet jeres opmærksomhed. Derfor fejrer jeg begge dele ved at udlodde hele 4 af mine farvelagte billeder - 1 hver søndag i advent.
For at deltage skal du lægge 1 kommentar herunder; så deltager du i ALLE 4 trækninger! Det er dog kun muligt at vinde 1 gang, så dit lod tages ud hvis du vinder!

Jeg løfter sløret for gevinsten i ugen op til trækningen, men vil dog godt afsløre at dette billede bliver 1. gevinst søndag d. 28/11:



I er mere end velkomne til at lægge lidt reklame for min give away på jeres blog, men det giver ikke flere lodder, ligesom man heller ikke får flere lodder for at være fast læser, selv om jeg ikke skal lægge skjul på at det ville glæde mig hvis nye læsere melder sig under 'Følg'!

Glæder mig til at 'begave' jer,
mine skønne læsere,
med farver og juleglæde!!

... og så lover jeg iøvrigt at lægge lidt ekstra i gavebunken sidste søndag i advent, hvis der er mere end 40 deltagere!!

11. nov. 2010

Juleforberedelser for alvor i gang.

Mange tak for jeres kommentarer til min opinionsmåling af, hvad I synes der skal ske her på bloggen i december.
Jeg er jo sådan set blevet godt bekræftet i, at mine idéer var acceptable, så jeg har gjort klar til både julekalender og Give Away.

Julekalenderen kommer til at bestå af 24 tegninger. Jeg laver én side med 24 tal (lægger selve siden ind én af de nærmeste dage) og hver dag tilføjer jeg et link til dagens tal - man kan altså derfor ikke åbne tegning nr. 15 d. 10. december!

Det er muligt at der kommer lidt tekst med til billederne, men kan ikke love nogen fortløbende historie, da jeg allerde har lidt (hemmelig, naturligvis) idé om, hvad tegningerne skal forestille.

Til de, der ikke har hørt om min fortløbende malebog, og idéen bag, kan jeg fortælle at jeg har besluttet mig for at lægge maleark ind, som både børn og voksne kan hygge sig med at farvelægge, fordi jeg selv ELSKER at male og farvelægge. Tanken om at man kan tage noget sort/hvidt og en pakke farver/en æske akvarel/tusser kan få så meget liv og glæde frem - det er sgu da intet mindre end fantastisk!! Dét vil jeg gerne dele med jer, så I ligesom mig kan få lov til at lege med farver, og blive glade!!

Jeg har lavet dette billede, som I meget gerne må lægge på jeres blog, og linke til kalenderen, når jeg får den lagt på (eller måske i første omgang linke til dette indlæg) - det vil jeg blive superglad for!!



Advents Give Away'en bliver én samlet lodtrækning - jeg trækker hver søndag fra 1 stor pulje, hvor man får 1 lod pr. deltager, men tilgengæld er med i alle 4 lodtrækninger. Hvis man vinder, er man dog ikke med mere.
Man kan lige straks tilmelde sig - jeg laver et Give Away indlæg - men kan også tilmelde sig i løbet af december - så går man jo desværre bare glip af en trækning eller 2.

Gevinsterne er, som jeg allerede har løftet sløret for, nogle af de tegninger jeg har lavet som maleark - nu bare i min originale, unikke og farvelagte udgave!

Jeg har lavet dette link til Give Away'en. Det må man også meget gerne bruge, og linke når jeg opretter indlæg eller linke til dette. Det giver dog ikke ekstra vinderchancer - kun en meget glad Brilleting, der måske kunne finde på at smide lidt ekstra i gaveposen den sidste søndag, hvis der er rigtig mange deltagere! :-)




9. nov. 2010

Hvad skal der ske på min blog til jul - opinionsundersøgelse!!!

Ok - jeg har tænkt, og tænkt ... og tænkt, og jeg har simpelthen brug for noget hjælp for at kunne beslutte mig.




Jeg vil gerne have indspark/kommentarer/tanker/idéer/inspiration til hvad jeg skal bidrage med i december måned her i blogland.


Der er jo allerede mange der har offentliggjort at de vil præsentere fine DIY'er og andet godt, så det vil jeg holde mig fra.


Noget af det som jeg kan, og som jeg selv mener gør min blog lidt anderledes, er mine tegninger og skæve idéer til børn, så måske jeg skulle gå i den retning.

Jeg vil gerne forsøge at lave en kalender-blog; altså ét indlæg om dagen fra d. 1. til d. 24. december.
Skal det være malebog, og i så fald hvad skal det så være for nogle motiver: nisser, julepynt eller hvordan?? (Jeg har måske en lille idé med nogle 'brille-nisser')


Jeg har også overvejet at lave en advents-giveaway, hvor jeg udlodder nogle af de tegninger der har været brugt til malebogen, bare i farvelagt (af mig) udgave. Kunne det være ok??



Jamen, i det hele taget - hvordan skal Brilleting holde jul??

Fat kommentarpennen, og skriv! Osse selv om du er én af de mange, der ikke skriver kommentarer. Jeg vil SÅ gerne høre så mange meninger som muligt, så jeg kan imødekomme mine dejlige læsere i min yndlingsmåned!!


På forhånd tak!!


Lækker tirsdag til jer alle!! :-)

8. nov. 2010

Malebogs-indslag midt i al juleriet.

Jeg juler, og juler og juler ... og laver hemmeligheder, og udtænker gave- og madplaner ... og glæder mig, som så mange andre her i blogland til at det for alvor bliver jul, og vi kan tillade os at SKRÅLE med på julesangene, uden at familie og venner rynker på næsen og minder os om at det faktisk bare er november.

Jeg har jo lovet at der kommer mere juleri her på bloggen, men idag vil jeg dele en lidt sjov og hyggelig tegning med jer, som I selv kan hygge jer med at farvelægge, give den til ungerne når I har brug for lidt ro eller bare kigge på den, hvis det er det I har lyst til, søde læsere.

Tegningen udsprang af min mors kommentar om at jeg da osse tegnede ugler hele tiden ... og det synes jeg ikke kunne være rigtigt (eller burde, om du vil), så jeg tegnede denne:


 Malearket findes hér! Hyg jer monster-meget med farvelægningen!

6. nov. 2010

Gavemærker til børnefødselsdag.

Imorgen bliver min yngste-mand 1 år!! WOW! Hvor vildt er det lige! Har gået rundt idag og forsøgt at huske hvordan jeg havde det for 1 år siden, men det føles helt urimeligt langt væk, for min lille baby som kom til verden for lidt under 1 år siden, er nu en stor vidunderlig dreng/pilfinger/bandit/hjerteknuser/kys-mig-ligestraks!

I den anledning skal han naturligvis have gaver - det hører sig vist til - og jeg stod igår og manglede nogle gavemærker/til og fra kort! Derfor lavede jeg nogle selv, som jeg gerne vil dele med jer!

Jeg har klippe-klistret på Photofiltre med mine egne tegninger, og har fået disse kort ud af det:



Mærkerne kan med fordel printes på hvidt karton, så er de lidt mere holdbare ... og så skal der naturligvis bare lavet et lille lækkert hul i den ene ende, tilføjes bånd efter eget valg og VUPTI - så er der gavemærke!!

4. nov. 2010

Knokler med at lave krea-rum!

Ja, som overskriften antyder, så har jeg rigtig travlt med at lave mit krea-rum. Søster fik nemlig pludselig den lejlighed hun så længe har ønsket sig, og er flyttet ud af vores kælder!
Jeg rykker rundt, og tømmer og fylder og sorterer til den helt store guldmedalje, og lover at levere billeder når jeg er tilfreds med resultatet.
Det skal nok blive spændende, og lige nu nyder jeg også at min stue pludselig ligner noget man kan være bekendt! (UHA, der var mange bunker og stakke ... og mange spildelsvæv!!)

Tak til Arne, mor, far & søster for hjælp med at tømme, fylde, bære, rydde og rengøre! Jeg kan ikke sætte ord på hvor meget det betyder for mig at jeg får dette (fri-)rum til mine elskede og nødvendige kreative udfoldelser!!

Jeg vender tilbage med mere krea når rammerne og min ro tillader det!

Og tillykke til min dejlige søster med lejligheden. For dælen, hvor bliver det underligt at du ikke længere skal bo her, men hvor bliver det godt for dig at du får dit eget. Det har du SÅ meget fortjent!!
Related Posts with Thumbnails